Clinton memnun

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin yolsuzlukla mücadele ve Afgan güvenlik güçlerinin 5 yıl içinde görevi devralacağı yönündeki taahhütlerinden memnun olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 19.11.2009 - 17:39
Abone Ol google-news

Karzai'nin yemin töreni için başkent Kabil'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afgan liderinin konuşmasından, değişim ve reform konusundaki gündemini öne çıkardığını ve yolsuzlukla mücadele için güçlü adımlar atılacağının anlaşıldığını kaydetti.

ABD'nin Afganistan'daki misyonunun zorlukları konusunda halüsinasyon görmediğini belirten Clinton, önlerindeki yolun mücadelelerle ve arzu edilmeyen seçeneklerle dolu olduğunu bildirdi.

Clinton, aksiliklerin kaçınılmaz olduğunu ve uluslararası toplumun elde edilecek sonuçlar konusunda gerçekçi olması gerektiğini söyledi.

İran'da hazirandaki seçimlerden sonra çıkan olaylar yüzünden verilen idam cezaları konusunda da Clinton, hükümete olan muhalefetini sokaklarda göstermek isteyenlere karşı böyle bir cezanın uygulandığını görmenin üzücü ve acı olduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler