Olaylı derbi Güvenlik Kurulu'nda

İl Spor Güvenlik Kurulu, Beko Basketbol Ligi'nde 15 Kasım Pazar günü Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker takımları arasında yapılan olaylı derbi maç konusunda İstanbul'da toplandı.

Yayınlanma: 19.11.2009 - 17:50
Abone Ol google-news

İstanbul Valiliği'nde, vali yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Galatasaray Kulübü Güvenlik Müdürü Remzi Tan, diğer kulüp temsilcileri ile yetkililer katıldı.

Kurul, karşılaşmada yaşanan olaylara karışan 14 kişi hakkında 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereğince idari ceza uyguladı. Yaptığı el hareketiyle olayları başlatmakla suçlanan Ayşe Demet Karabulut'a da 6 ay basketbol maçlarına giriş yasağı cezası verildiği öğrenildi.

Toplantıdan sonra Remzi Tan ile birlikte basın mensuplarına açıklamada bulunan Şekip Mosturoğlu, karşılaşmada yaşanan olayların Türk sporu için üzücü olduğunu belirterek, ''Olaya karışan belli sayıda kişi ceza aldı. Bunlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün titiz çalışmaları sonucunda ortaya çıkartılan kişiler, ama bize göre yeterli değil. Emniyetin gücü bir yere kadar. Güvenlik kamerası kayıtları ile resmi yayıncının görüntüleri hem bize, hem Galatasaray Kulübü'ne verilecek. Bu olaylara karışanlardan tespit ettiklerimiz olursa, onların hakkında da İl Spor Güvenlik Kurulu'nda işlem yapılacak'' diye konuştu.

Mosturoğlu, olayın büyük boyutlu olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:
''Bu büyüklükte bir maçta sadece bu kadar kişinin cezalandırılmaması gerekiyor. Bu, daha büyük bir olaydır. Toplantıda yer alan tüm yetkililer de bu konuda destek verdi. Görüntüler üzerinden yeni ve daha kapsamlı bir çalışma yapılacak. Bu olay Türk sporunun kanayan yarası. Mutlaka çözümlenmesi gerekiyor. Biz, kendi payımıza düşeni sonunu kadar yapmaya hazırız. Beklentimiz, bütün paydaşların taşın altına elini koyup, sorumluluk yüklenmesi.''

Tan: özel Güvenlik zaafı var

Galatasaray Kulübü Güvenlik Müdürü Remzi Tan ise yaşananlarda özel güvenlik zaafının olduğunu söyledi. Tan, şunları kaydetti:
''Özel güvenliğin, oyuncuların bulunduğu bölümde yeteri kadar tertibat almaması nedeniyle bu olaylar meydana geldi. Galatasaray Kulübü kesinlikle yapılanları tasvip etmiyor. Şekip Bey'in bizi uyarmasıyla, sadece Emniyet Müdürlüğünün almış olduğu kayıtlarla değil, salonda bulunan tüm kamera kayıtlarının gözden geçirilerek, ceza alan kişiler haricindeki taraftarların da incelenip, hem kardeş kulübümüze bilgi verilmesi, hem de sayın valimize bilgi vermemiz konusunda bir konsensüs sağlandı. Bunların olmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz.''

Remzi Tan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine emniyet müdür yardımcısı seviyesinde bir görevli verdiğini anlatarak, ''Emniyet müdürümüz Hüseyin Çapkın'a sevgi ve saygımı iletmek istiyorum, çünkü üç büyük kulübe de birer emniyet müdür yardımcı seviyesinde görevli verdi. Bu görevli, her an kulüp yöneticileriyle yakın ilişki içinde olacak. Dolayısıyla, bu çalışma sonucunda tribünlerdeki terör azalacak'' diye konuştu.

Öte yandan, İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, 29 kişiye toplam 44.800 TL para cezası verilirken, kurulun bugüne kadar 2144 kişiye 2.626.728 TL idari para cezası hükmettiği açıklandı.

 

Yiğit Şardan istifa etti

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, basketbolda ortaya çıkan Cemal Nalga olayının ardından, kulüp yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Şardan, yaptığı yazılı açıklamada, ''Mart 2008'den beri sürdürmekte olduğum Galatasaray Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi bildiren mektubu, bugün Sayın Başkan Adnan Polat'a iletmiş bulunmaktayım. İstifamın gerekçesi, Galatasaray erkek basketbol takımında yaşanan ve tüm Galatasaray camiasını çok rencide eden Cemal Nalga olayıdır'' ifadesine yer verdi.

Şardan, açıklamasında şunları kaydetti:
''Basketbol erkek takımının şube sorumlusu olarak, Almanya'daki özel bir turnuvada vuku bulan bu müessir olayın benden saklanmış olması ve düne kadar bu ihlalden hiçbir bilgi sahibi olmamam, üzerimdeki sorumluluğu ortadan kaldırmaz diye düşündüğüm için bu kararı aldım.

Tüm Galatasaray camiasının bilmesini isterim ki, 20 aydır sürdürdüğüm muhtelif görev ve sorumluluklarımı, tüm bilgim, aklım, tecrübem ve donanımımla ve her şeyden önemlisi Galatasaray etiğine, gelenek ve göreneklerine bağlı kalarak yerine getirme çabası içinde oldum, ancak yaşanan bu son olayı önleyememiş olmaktan ötürü büyük üzüntü duymaktayım. Tüm Galatasaray camiasından ve Türk spor kamuoyundan içtenlikle özür dilerim.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler