Hayrettin Kozak'tan sert tepki

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi Hayrettin Kozak, basketbolcu Cemal Nalga'nın, cezalıyken Almanya'daki hazırlık maçlarında Tufan Ersöz'ün 7 numaralı formasıyla oynatılmasına ve kulübün düşürüldüğü duruma sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 19.11.2009 - 18:01
Abone Ol google-news

-POTADAKİ CEMAL NALGA SKANDALI
-GALATASARAY KULÜBÜ DİVAN KURULU ÜYESİ KOZAK:
''GALATASARAY CAMİASI BÖYLE BİR ÇİRKİNLİĞİ ASLA HAK ETMİYOR''
-''PROFESYONELLER İŞTEN EL ÇEKTİRİLDİ, ANCAK YÖNETİM KURULUNDAKİ
İLGİSİZ ŞUBE YÖNETİCİLERİNİN HİÇ Mİ SORUMLULUĞU YOK?''
-''BU OLAY GALATASARAY'A, UZUN YILLAR SİLEMEYECEĞİMİZ BİR ÜZÜNTÜ
Sarı-kırmızılı camianın etkili isimlerinden Hayrettin Kozak, Galatasaray camiasının böyle bir çirkinliği asla hak etmediğini ifade ederek, ''Galatasaray'ın prestiji ve şerefli mazisi, herhangi bir turnuvada alınacak galibiyetten çok, çok daha önemlidir. Böylesine bir turnuvada alınacak mağlubiyet Galatasaray'ın imajını zedelemez. Böyle bir çirkin olaya adının karışması ise fazlasıyla zedeler. Daha önce hiçbir şubede yaşanmayan bir olay ortaya çıkıyor. Galatasaray camiası böyle bir çirkinliği asla hak etmiyor'' diye konuştu.


''İnsan düşünse böyle bir kötülük edemez"


Sözlerini, ''Bir insan düşünse, planlasa Galatasaray'a daha büyük bir kötülük edemez'' diye sürdüren Kozak, ''Galatasaray dev bir camiadır, en önemli özelliği de prestij sahibi olmasıdır. Böyle sıradan bir olayla, ilk mektepler arasındaki turnuvada bile yapılmayacak bir olayla koca Galatasaray'ın adı çok kötü bir işe bulaştırılmış oluyor, çok üzücü. Yaşananlar hiçbir amaca hizmet etmeyen, anlamsız, saçma sapan bir olaydır'' ifadesini kullandı.

Kozak, Galatasaray'a, federasyon tarafından verilecek cezanın son derece detay olduğunu ifade ederek, ''Galatasaray'a verilecek herhangi bir ceza, seviyesi ne olursa olsun, imajına verilen zararın yanında hiçbir şey ifade etmeyecektir'' dedi.

"Yönetim sorgulamalı"

Olayla ilgili olarak profesyonellerin, yönetim tarafından kulüpten uzaklaştırıldığını hatırlatan Kozak, ''Ancak burada yönetimin sorgulaması gerekir. Acaba böylesine önemli turnuvaya takımı başıboş gönderip, gitmeseler de buradan takip gereğini duymayan basketbol yöneticilerinin hiç mi sorumluluğu yoktur?'' diye sordu.

Kozak, sorumlu yönetici Yiğit Şardan ve bayan basketbol takımı yöneticisi de olsa Ahmet Dedehayır'ın Almanya'ya gitmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:
''Bu arkadaşlar gitmiyorsa bile burada oynayan kadrolara baksalar Tufan'ın adını görüp, bu adam sakat deyip durumu anlayabilirlerdi. Böylesine işin uzağındalar, bunu anlamak mümkün değil. Bizzat gitmiyorlar, bunun yanında takip etmiyorlar. Yani ilgisizler, ama ne oluyor, dokuz bin seyircimizin olduğu derbi maça gelerek şov yapmayı biliyorlar. Yani büyük bir ciddiyetsizliğin olduğu gün gibi aşikar. Bu olay Galatasaray'a uzun yıllar silemeyeceğimiz bir üzüntü vermiştir.''

Yaşanan olayın Galatasaray başkanlık seçimini etkilemeyeceğini, ancak yönetimi sarsacağını ifade eden Hayrettin Kozak, Galatlasaray Divan Kurulu'nun gelecek hafta yapacağı olağanüstü toplantıda, konunun tartışılacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler