Yağışa dikkat

Orta ve Doğu Karadeniz'de bugün görülecek yağışların öğleden sonra etkili olması bekleniyor. Marmara'da etkili olan sis nedeniyle de İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 07:28
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop, Bartın, Sıvas ve Ardahan çevrelerinde görülecek yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa başta olmak üzere; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile ülkemizin iç kesimlerinin sisli geçeceği bekleniyor.


Kuvvetli yağış ve sis uyarısı

Öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa başta olmak üzere; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde beklenen kuvvetli yağış ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde beklenen yoğun kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı ilgililer ve yurttaşlar uyarıldı.

Bu arada, Marmara ile iç bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere ilgililer ve yurttaşlar uyarıldı.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'nın kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

 

Çanakkale Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı'nın bazı kesimlerinde yoğunlaşan sis nedeniyle görüş mesafesinin 500 metrenin altına düşmesi üzerine Gemi Trafik Hizmetleri (VTS), gemilerin güvenli seyri için Çanakkale Boğazı'nı her iki yönden transit gemi geçişlerine kapattı.

Telsiz anonsları ile durumu boğaz girişine hazırlanan gemilere duyuran VTS, gemilerin güvenli bölgelere demir atmaları çağrısında bulundu. Öte yandan, Çanakkale Boğaz hattındaki diğer seferler normal olarak sürdürülüyor.

 

İstanbul Boğazı da gemi geçişlerine kapatıldı

İstanbul Boğazı, etkili olan sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine İstanbul Boğazı her iki yönden saat 03.15'ten itibaren transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Bu arada, İDO'nun şehir hatları vapur seferlerinde ise herhangi bir aksamanın yaşanmadığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler