Ezeli rekabette 325. randevu

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın yapacakları Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte 325. kez karşı karşıya gelecek.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

Türkiye'de futbolun kalbi yarın Dolmabahçe'de atacak. Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig derbisinde BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 20.00'de başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Kariyerinde 6. kez Beşiktaş-Fenerbahçe maçına çıkacak olan Aydınus'un yardımcılıklarını Bülent Gökçü ile Bahattin Duran yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Aytekin Durmaz.

Derbi maçta hakem gözlemciliğini Yusuf Yaylı, federasyon temsilciliklerini ise Vahap Şimşek ile Mehmet İnce yapacak.

Beşiktaş ile Fenerbahçe, derbi maç hazırlıklarını basına kapalı yapacakları idmanlarla tamamlayacak.

 

Üstünlük Fenerbahçe'de

İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 85 yıllık ezeli rekabette, Fenerbahçe'nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor.

Bugüne dek yapılan 324 maçta Fenerbahçe 121, Beşiktaş 119 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ezeli rekabette Fenerbahçe'nin toplam 440 golüne, Beşiktaş 409 golle karşılık verdi.

İki takım en son, bu sezon başında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi ve Fenerbahçe, kaptanı Alex de Souza'nın golleriyle müsabakayı 2-0 kazanarak, kupayı müzesine götürdü.


Lig maçları

1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise taraflar bugüne dek 104 kez karşılaştı. Ligde geride kalan maçlarda, Fenerbahçe 37, Beşiktaş 34 galibiyet alırken, ezeli rakipler 33 maçta eşitliği bozamadı. Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 111 golüne, sarı-lacivertliler 105 golle karşılık verdi.

Geçen sezon yapılan lig maçlarını Fenerbahçe, Kadıköy ve Dolmabahçe'de aynı skorla 2-1 kazandı.

 

Beşiktaş ligde 8 maçtır kazanamıyor

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'yi son 4 sezonu kapsayan 8 maçtır yenemiyor.
Ezeli rakibi karşısında lig maçlarında son galibiyetini 17 Nisan 2005 tarihinde Kadıköy'de tarihe geçen 4-3'lük maçta alan siyah-beyazlılar, daha sonra Fenerbahçe ile yaptığı 8 lig maçında da 3 puana ulaşamadı.

Rekabetteki son 8 lig maçından 6'sını Fenerbahçe kazanırken, 2'si berabere bitti. Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 5 lig maçını da kazanırken, son 4'ünü ise 2-1'lik skorlarla galip bitirdi.
 

 

Fenerbahçe önde

Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak maç öncesi ezeli rakiplerin aralarında oynadıkları son 10 karşılaşmada, Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 5 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Ezeli rakiplerin 5'i lig, 3'ü Türkiye Kupası, 2'si de TFF Süper Kupa olmak üzere son 10 randevusunda Fenerbahçe 7, Beşiktaş 2 kez sahadan galip ayrılırken, 1 maç ise berabere sonuçlandı.

4'ü BJK İnönü, 3'ü FB Şükrü Saracoğlu, birer tanesi de İzmir Atatürk, Köln Rhein Energie ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olmak üzere yapılan son 10 maçta Fenerbahçe toplam 16, Beşiktaş ise 11 gol attı.

Fenerbahçe, rekabetteki son 10 randevunun son 9'unda da gol atmayı başarırken, son 7'sinde ise 2'şer kez rakibinin filelerini havalanırdı.
 

Mehmet Topuz'un en zor maçı

Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi maç Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topuz için de özel bir gün olacak.

Sezon başında transferi konusunda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında krize neden olan, sonuçta Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşen Mehmet Topuz, BJK İnönü Stadı'ndaki yarınki derbide belki de futbol kariyerinin en zor maçlarından birisine çıkacak.

Transfer döneminde Mehmet Topuz'u renklerine katmak isteyen Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüpleri karşı karşıya geldi. Beşiktaş, futbolcu Mehmet Topuz'la, Fenerbahçe ise kulübü Kayserispor ile anlaştığını açıkladı. Mehmet Topuz bu gelişmeler yaşanırken, Beşiktaşlı olduğunu ve siyah-beyazlı takımda forma giymek istediğini medya aracılığıyla kamuoyuna duyurdu, hatta kaldığı otelde taraftarların verdiği Beşiktaş formasıyla internet ortamında resimleri yayınlandı.

Ancak daha sonra, bir gece yarısı operasyonuyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Mehmet Topuz'u özel uçakla İstanbul'a getirerek, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen görkemli bir imza töreniyle de sarı-lacivertli kulübe imza attırdı.

26 yaşındaki Mehmet Topuz bu sezon Fenerbahçe'de 9 lig maçında görev yaparken, 605 dakika sahada kaldı ve ligde henüz golle buluşamadı.

Mehmet Topuz, sezon başında Beşiktaş ile yapılan TFF Süper Kupa maçında sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.

 

Roberto Carlos 'dalya' diyecek

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, yarınki Beşiktaş derbisinde forma giymesi durumunda, sarı-lacivertli forma altında resmi maçlarda 100. karşılaşmasına çıkacak.

Fenerbahçe'deki 3. sezonunu geçiren deneyimli futbolcu, resmi maçlarda şimdiye dek 99 kez Fenerbahçe formasını giydi.

Son dönemde sık sık devre arasında Fenerbahçe'den ayrılacağı yönünde yabancı basında haberler çıkan 36 yaşındaki Roberto Carlos, Fenerbahçe kariyerinde 62'si lig, 25'i Avrupa kupaları, 11'i Türkiye Kupası, 1'i de TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 99 kez sahaya çıkarken, 10 kez fileleri havalandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler