Genelkurmay'dan Kafes'e suç duyurusu

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Kafes Operasyonu hakkında yayın yapan gazete hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 09:39
Abone Ol google-news

Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda soruları yanıtlayan Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Poyrazköy Soruşturma hakkında dün bir gazetede yayınlanan "Kafes Operasyonu" hakkındaki haberler için suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

 

'3 terörist yakalandı'

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bir önceki açıklamada teslim olduğu belirtilen 9 kişiden sadece 1'nin tutuklandığını diğerlerinin serbest kaldığını ifade etti. Yine aynı dönemde yakalanan 5 terör örgütü mensubunun adli makamlarca tutuklandığını söyleyen Tuğgeneral Gürak, bu hafta ise "13 Kasım'da Erzurum Karayazı'da 1 terörist tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 15 Kasım'da Adana Ceyhan'da ve 17 Kasım'da Şanlıurfa Bozova'da yakalanan 1 terörist adli makamlarca tutuklanmıştır" diyerek dönem içinde çeşitli çap ve cinste mühimmatın da ele geçirildiğini ifade etti. TSK tarafından dönem içinde yapılan 6 arama kurtarma faaliyetinde 67 kişi sağ olarak kurtarıldığını söyleyen Tuğgeneral Gürak, 2 kişinin ise cesedinin bulunduğunu söyledi.

Ayrıca, 16 Kasım 2009 tarihinde, Muş'un Üçevler köyünde rahatsızlanan bir bebeğin, durumunun ağırlaşması üzerine, askeri bir helikopter ile Muş'a nakledildiğini kaydeden Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un temaslarına ilişin şu bilgileri verdi: "Mısır Arap Cumhuriyeti Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi, Genelkurmay Başkanımızın resmi davetlisi olarak 18-21 Kasım 2009 tarihleri arasında, ülkemizi ziyaret etmektedir. Mareşal Hüseyin Tantavi'nin 18 Kasım 2009 tarihinde Sayın Genelkurmay Başkanımıza yaptığı ziyaret esnasında, iki ülkeyi ilgilendiren askeri işbirliği konuları görüşülmüş ve iki ülke arasında askeri işbirliğinin geliştirilmesine esas teşkil edecek bir mutabakat muhtırası imzalanmıştır. Bildiğiniz gibi, Genelkurmay Başkanımızın 12-15 Ekim 2009 tarihleri arasında Pakistan'a yaptığı resmi ziyaret esnasında, Mingora şehrindeki okullara yardım yapılması gündeme gelmiştir. Söz konusu yardımlar, bugün, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait iki adet Kargo uçağı ile Chaklala Hava Üssüne, Genelkurmay Başkanlığını temsilen bir heyetle beraber hareket edecektir. Yardımlar, 25 Kasım 2009 tarihinde, İslamabad Büyükelçimiz, Silahlı Kuvvetler Ataşemiz, Pakistanlı sivil ve askeri yetkililerin katılımı ile Mingora şehrinde, ilgili okullara teslim edilecektir."

Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler ve Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfsı Çubuklu'nunda katıldığı toplantının sonunda önümüzdeki hafta Kurban Bayramı nedeniyle haftalık basın toplantısının yapılmayacağını söyleyen Tuğgeneral Gürak, ayrıca "Bu bayramda da vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetleri, vatanımızın her tarafında nöbette ve görevde olacaktır" dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler