GDO için imza kampanyası

Tüketiciler Derneği, ürünlerin üzerine "GDO yoktur" ibaresinin konulması için imza kampanyası başlatacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 10:19
Abone Ol google-news

TÜDER İstanbul Bahçeşehir Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada, etiketlerde yer alan "Katkı maddeleri yoktur, alkol yoktur, domuz eti kullanılmamıştır" gibi ibarelerin olduğu gibi Genetiği Değiştirilmemiş Ürünler için de "GDO yoktur" ibaresinin konulması gerektiği kaydedildi. Açıklamada, "GDO yoktur" ibaresinin konması için 22 Kasım'da Başakşehir Belediyesi'nin önünde toplanılacağı ve imza kampanyasının başlatılacağı ifade edilen açıklamada, "Gıda üretimi bir yandan artarken, çeşitlenirken ve uluslararası bir nitelik kazanırken bir yandan da gıda kaynaklı hastalık riskleri toplumların sağlığını tehdit eder boyutlara gelmiş, devreye uluslararası ticari kuruluşlar girmiştir. Gün geçmiyor ki gıda kaynaklı bir sorun yaşamayalım, son aylarda melaminli sütler, katkı maddeli yoğurtlar, radyasyonlu çaylar, pestisitli armutlar, sarartılmış mandalinalar ve şimdi de GDO'lu Frankeştayn ürünler" denildi.

Birey ve toplum olarak sağlığın risk altında olduğunu belirtilen açıklamada, yenilen ve içilen gıda maddelerinin içinde neler olduğunu ürünlerin etiketlerinde görmek istedikleri kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Özellikle GDO'lu katkı maddeli ve GDO'lu tohumlardan üretilmiş ürünleri Türkiye sınırları içinde görmek istemiyoruz. Kutsal saydığımız topraklar GDO'lu tohumlarla hadım edilmesini, çevremizin yabancı-katil otlarla kirlenmesini istemiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler