Konya'daki yanıcı madde

Konya'da boş arazide katı atık maddeye temas etmesi sonucu kolları ve bacakları yanan genç, hayati tehlikeyi atlattı. Ne olduğu henüz bilinmeyen atık maddenin içeriği TUBİTAK'ta yapılan analizlerle belirlenecek. Olaydan sonra, atık maddenin bulunduğu alan karantina altına alındı.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 09:48
Abone Ol google-news

Konya'da köpek kovaladığı sırada girdiği boş arazide katı atık maddeye temas etmesi sonucu kolları ve bacakları yanan Hüseyin Doğan'ın (16), Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Hastanenin Yoğun Bakım Servisi Reanimasyon Bölümünde 4 gündür yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşayan Doğan, durumundaki iyileşme üzerine üniteden çıkarıldı. Artık desteksiz nefes almaya başlayan ve bilinci açık olan Doğan'ın hayati tehlikeyi atlattığı, ancak 2-3 gün daha Reanimasyon Bölümü'nde tutulacağı öğrenildi.

Öte yandan, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Aslım Çöplüğü yakınındaki Yeni Marangozlar Sanayisi'nde bulunan, yakıcı etki gösteren katı atıkla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Atık maddeden alınan numunelerin gönderildiği TÜBİTAK'tan analiz sonuçları bekleniyor.

Aslım Çöplüğü yakınındaki Yeni Marangozlar Sanayisi'nde bir plastik doğrama ve mobilya atölyesinde çalışan Hüseyin Doğan, 10 Eylül'de boş arazide köpeğin peşinde koşarken, vücudu kuma benzeyen atıkla temas edince yanmıştı. Bölge olaydan sonra karantina altına alınmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler