Yılmaz, kongrenin iptali için yargıya başvuracak

MHP Kongresi öncesi Genel Başkanlığa aday olacağını açıklayan, ancak kongreye alınmayan işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında kişisel tazminat davası ile suç davası açacağını ifade etti ve "Parti hesapları denetimi de istenecek" dedi.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 10:46
Abone Ol google-news

MHP'nin 9. Olağan Kongresi'nde tekrar genel başkan seçilen Devlet Bahçeli'nin suç işlediğini ve genel başkanlığının hukuki olmadığını ileri süren Ahmet Reyiz Yılmaz, "Genel Başkan Sayın Bahçeli'nin, 8 Kasım'da yapılmış partimizin 9. Olağan Kongresi öncesi genel başkan adayı olarak şahsımı hedef göstererek, yaptığı açıklamalarla Hükümet ve emniyet güçlerini kendi lehine olacak şekilde Kongreye müdahalesini sağlamıştır" dedi.

Yılmaz, Kongrede parti tüzüğünün okunmamasını, Kongre'nin iptal gerekçesi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Kongrede, ölü delegeler adına başkaları oy kullanmıştır. Gelmeyen delegeler yerine sahte oy kullanılmıştır. Bizim divan başkanlığı önerimiz beklenmeden tek aday açıklaması yapılarak Adaylığım için imza veren delegeler salona alınmamıştır. Daha birçok belge ve yasa dışı uygulama içerisinde yapılan antidemokratik olan bu Kongre milletimiz adına kara bir leke olarak Bahçeli ve ekibinin antidemokratik tahrik günü olarak tarihe geçmiştir. Kısa bir sürede yargı kararını vererek Kongrenin iptaline gidilip Devlet Bahçeli'nin antidemokratik genel başkanlığı düşürülecektir. Bu Genel Başkanlık bayağı ve basit bir Genel Başkanlıktan öte bir şey değildir. Kimse Ahmet Reyiz Salona gidemedi zannetmesin."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler