"Başbakan'ın kasası mı?" önergesi iade edildi

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın, "Remzi Gür Başbakan'ın kasası mı?" iddialarının basına yansımasının ardından verdiği soru önergesi, Meclis Başkanlığı'nca içtüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle iade edildi.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 11:40
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın "Remzi Gür Başbakan'ın kasası mı?" şeklindeki soru önergesini İçtüzüğe aykırı bularak geri gönderdi.

Ayhan ise Şahin'in soru önergesini geri göndermesine tepki göstererek Başbakan Erdoğan'ın Amerika'da yaşayan kızının maddi sıkıntısı dile getirdiği ve işadamı Remzi Gür'den '20-25 binlik' bir yardım talep ettiği telefon konuşmasının bugüne kadar yalanlamadığını söyledi. Erdoğan'ın '6 aya yakın beni dinledikleri ortaya çıktı' şeklindeki açıklamalarını da hatırlatan Ayhan, şunları söyledi:
"Yasadışı dinleme ile elde edildiği öne sürülen telefon görüşmesinin yayınlandığı gerekçesiyle 2 gazetecinin 9'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilerek tutuklanmaları, Sayın Başbakanın işadamı Remzi Gür'den kızı Sümeyye Erdoğan için para istediği, haberlerinin yalanlanmaması, ayrıca başbakanın açıklamasında kendisinin de dinlendiğini ifade etmesi gibi gerçeklere karşın, bakanlığı sırasında 'hakim ve savcıların dinlenmesi'talimatını veren kişi olduğu ortaya çıkan Sayın Şahin'in soru önergesini iade etmesi manidardır. Kamuoyuna yansıyan telefon görüşmeleriyle ortaya çıkan tablo, sayın başbakan ile işadamı Remzi Gür ilişkisinin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamanın ötesinde bir ilişkinin varlığını ortaya koymaktadır. AKP hükümeti ve Şahin'in gayretleri bu ve benzeri gerçeklerin varlığını kamuoyundan gizlemeye yetmeyecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler