Hakim Haşıloğlu iddiaları Meclis gündeminde

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ergenekon davası hakimi Sedat Sami Haşıloğlu hakkında ciddi iddiaların söz konusu olduğunu belirterek Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e "Bu iddialarla ilgili ne yapıldığı"nı sordu.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 11:26
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Silivri'de görülen Ergenekon Davası hakimi Sedat Sami Haşıloğlu hakkında iddialar bulunduğunu belirtti.

Kart "Adı geçen Hakim'in, Çatalca Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi iken, eşinin dayısı Eyüp Aytemür adına icra satışlarını takip ettiği, ucuza taşınmaz alma girişiminde bulunduğu, bu süreçte Çatalca İcra Müdürü Fatime Arıkan'a yönelik olarak tehditlerde bulunduğu, bu olayın anılan icra müdürü tarafından 17 Mart 2008 tarihinde Adalet Bakanlığına intikal ettirildiğine dair tarafımıza bilgi ve belgeler sunulmuştur. Hakim Haşıloğlu, Türkiye'nin gündemini etkileyen önemli bir davada görev yapmaktadır. Adalet Bakanlığının kendisi hakkında soruşturma açılması ya da açılmaması yönünde vereceği karar, mesleki kıdem ve kariyerini etkileyeceği gibi, Ergenekon davasının seyrini de etkileyecektir" dedi.

Kart Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e "Hakim Haşıloğlu hakkında bakanlığa intikal ettirilen şikayetlerin sonucu nedir? Aradan geçen 19-20 aya rağmen bu şikayet neden sonuçlandırılmamıştır? Adı geçen hakim hakkında bakanlığa intikal eden başka şikayetler var mıdır? Bu şikayetlerin içeriği ve sonucu nedir? Silivri yargılamasıyla ilgili olarak hükümetin davaya müdahil olduğu ve siyaseten taraf haline geldiği yolunda kamuoyunda ciddi izlenim ve kanının doğmuş olması karşısında, bakanlığın bu ve benzeri konularda daha özenli ve sorumlu davranması gerekmez mi?" sorularını yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler