'Büyük hedefler için zayıf isimler'

İspanyol basını, Belçikalı Herman Van Rompuy'un AB Konseyi Başkanlığı, İngiliz Catherine Ashton'un da AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği'ne seçilmesiyle ilgili olarak, "Büyük hedefler için zayıf isimler" yorumunda bulundu.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 12:07
Abone Ol google-news

El Pais, "İki tanınmamış isim AB'yi yönetecek" başlığını atarak, "AB, iki kurumun başına geçecek ismi belirlemedeki krizi aşmış gözükse de Rompuy ve Ashton'un önünde çözülmesi gereken büyük sorunlar var. Başta işsizlik olmak üzere ekonomik kalkınmayı yeniden sağlamak zorunda olan AB, finans sisteminde değişiklik, enerji, iklim değişikliği, göç ve siyasi sığınma sorunları ile dış politikada yeniden yerini sağlamlaştırmak gibi büyük sorunları çözmek zorunda" değerlendirmesinde bulundu. Gazetenin "AB çok fazla gri" başlıklı yazıda, "27 ülke, liderlik özelliği olmayan bir başkan seçti ve İngiltere'ye dış politikayı hediye etti" yorumunu yaptı.

El Mundo gazetesi de "Karizmatik olmayan bir Belçikalı ve kadın kontenjanından giren bir barones AB'yi yönetecekler" ifadesini başlığına çıkardı. Yapılan yorumlarda, "Aralık 2001'de 15 AB ülkesi 'dünyanın geri kalanı için yol gösteren bir Avrupa' hedefiyle büyük reformlara karar verdi. 8 yıl sonra 27 AB ülkesi hedeflerini gerçekleştirmek için uluslararası arenada tanınmamış, dış politikada tecrübesiz iki kişiyi seçti" denildi.

La Vanguardia, La Razon ve ABC gazeteleri de Van Rompuy ve Asthon'un tanınmamış isimler olduklarına ve bu seçimin yapılmasında Fransa ve Almanya'nın etkili olduğuna işaret ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler