Minicik ayakları soğuğa dayanamadı

Ankara'nın Bala ilçesinde çarşamba günü kaybolan ve bu sabah Elmadağ'ın Aşağı Kamışlı köyü yakınlarında biri ölü diğeri sağ olarak bulunan iki çocuğun kaybolmalarına dair acı gerçekler ortaya çıkıyor.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 12:33
Abone Ol google-news

Yetkililerin, çocukların bulunduğu bölgedeki ayak izleri ve toprak üzerindeki izlere dayanarak verdiği bilgiye göre, amca çocukları Gökmen Tosun (4) ve Sebahi Tosun (5), köyden ayrıldıktan sonra köyün kuzeyinde yer alan bir tepenin üzerine çıkıyorlar. Burada çocukları gören köy çobanı, eve dönmeleri için kendilerini uyarıyor.

Yetkililere göre bir süre sonra buradan uzaklaşarak tepenin ardına geçen iki çocuk, köyü göremeyince paniğe kapılıyor ve yön bulma kabiliyetleri de olmadığı için kayboluyorlar.

Minik bacakları yorgunluğa ve soğuğa daha fazla dayanamayan Sebahi Tosun yere düşüyor, Gökmen Tosun onu kaldırmaya çalışıyor fakat gücü yetmiyor. Yakında gördüğü bir bağ evine ulaşmaya çalışan minik Gökmen'in bacakları, 500 metre daha dayanabiliyor, yorgunluk ve soğuktan bayılarak yere düşüyor

Sabah saatlerinde olay yerinde 4 grup halinde arama yapan jandarma tim ekipleri, avcı kolu, sivil savunma ekipleri ve köylüler, önce Sebahi Tosun'u daha sonra 500 metre ileride Gökmen Tosun'u buluyorlar.

Olayda hayatını kaybeden Gökmen Tosun'un cenazesinin Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürülerek yapılan otopsinin ardından Büyükdavdanlı köyünde toprağa verileceği bildirildi.


Bölgede incelemler yapılıyor

Elmadağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Demir ve Ankara İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Nejdet Güngör, Bala'nın Aşağı Kamışlı köyü yakınlarında kaybolan çocukların bulunduğu bölgede incelemelerde bulunuyor.

Cumhuriyet Başsavcısı Demir ve Ankara İl Jandarma Alay Komutanı Güngör, Büyükdavdanlı köyünde kaybolan çocuklardan Gökmen Tosun'un cesedinin bulunduğu, köye 4 kilometre uzaktaki Elmadağ'a bağlı Aşağı Kamışlı köyüne geldi.

Başsavcı Demir ve Kurmay Albay Güngör, burada çocukların bulunduğu İsmet'in Yaylası mevkisinde incelemelerde bulunuyor.

Yetkililer, ilk belirlemelere göre, çocukların soğuktan etkilendiklerini, Gökmen Tosun'un bu nedenle öldüğünü bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler