MİT'ten Ulusal güvenlik uyarısı

Telekulak olayına ilişkin Sincan 1. Ağır Ceza Hakimliği'nin kararı nedeniyle harekete geçen MİT Müsteşarlığı, TİB'e ve mahkemeye resmi yazı yazarak, "Ulusal güvenliği tehlikeye sokabileceği" gerekçesiyle kayıtların dışarı çıkarılmamasını istedi.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 15:09
Abone Ol google-news

Yargıtay'ın telefonlarının dinlenmesine ilişkin Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından TİB'in kayıtlarına el konulması kararı, MİT'i harekete geçirdi.

Polis, Jandarma ve MİT'in kayıtlarının bulunduğu TİB'e ve Sincan Ağır Ceza Hakimliği'ne resmi yazı yazan Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, konunun hassasiyetine dikkat çekerek, "Kurumun kanuni alanına giren konularda, yabancılara yönelik yapılan kayıtların alınmasının, 'ulusal güvenliği' tehlikeye sokacağına" vurgu yaptı.

MİT'in yazısında bu kayıtların kanuni çerçevesi de hatırlatılarak, bu kayıtların şüphe görülen şahıslara ilişkin önleyeciyi karşı istihbarat olarak yapılan çalışmalar olduğu da dikkat çekildi. Ülke güvenliğini kapsayan çalışmaların deşifre edilmemesinin "ulusal güvenlik" açısından önemi de vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler