Tüketici Birliği'nden açıklama

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, mesafeye göre ücretlendirme politikası olacağının açıklanmasının, yeni ve büyük zammın, pahalıya gelecek toplu taşımanın duyurulması niteliğinde olduğunu savundu.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 16:05
Abone Ol google-news

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, ''metrobüs ücretlerine yapılan zammı savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, mesafeye göre ücret ayarlaması yapacaklarını, ücretlerin bugünkü haliyle ucuz olduğunu, eski durumda ücretlerin daha yüksek olacağını'' söylediğini kaydetti.

Zammı savunmak için ileri sürülen gerekçelerin zamma yönelik tepkileri artırdığını ifade eden Kaya, toplu taşımayı en verimli ve kısa zamanda ulaşılır hale getirmenin yerel yönetimlerin görevi olduğunu aktardı.

Kaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Yine bundan sonra mesafeye göre ücretlendirme politikası olacağının açıklanması, yeni ve büyük zammın, pahalıya gelecek toplu taşımanın duyurulması niteliğindedir. Metrobüs güzergahında bulunan alternatif ulaşım araçlarını devre dışı bırakan belediye yönetimi, güzergahta rakipsiz olmuştur.

Bunun sonucunda da hakim durumunu kötüye kullanarak istediği fiyatı tüketiciye kabul ettirmek, tüketicinin mecburiyetini kazanca çevirmektir. Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yüzde 33'lük zammı mutlaka geri çekmelidir. Aksi halde seçmeninin biletini pahalı hale getirmesi nedeniyle kendi biletlerinin bedelinin daha da pahalı olacağını unutmamalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler