Şikayet etmek alışkanlığınız mı?

Başbakan Erdoğan'ın, Doğan Grubu'ndaki yazarları Aydın Doğan'a şikayet ettiğini açıkça söylemesi tepkileri de beraberinde getirdi. CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Medya patronlarına gazetecileri bizzat veya basın sözcünüz Akif Beki aracılığıyla şikayet etmek alışkanlığınız haline mi gelmiştir?" diye sordu.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 10:21
Abone Ol google-news

CHP milletvekili Ali Arslan, Başbakan Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Arslan, Erdoğan’ın Şişli İlçe Kongresi’nde, Aydın Doğan’la yaptığı bir görüşmede, Doğan'a  hakkında çıkan haberlerin bulunduğu gazeteleri gösterdiği şeklindeki sözlerini hatırlattı. Başbakan Erdoğan’a “Amacınız gazetecileri patrona şikayet maksadını mı taşıyordu?” diye soran Arslan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Bu yazı ve haberleri göstererek patrondan gazetecileri uyarmasını mı istiyordunuz?"

"Arşivleri, yazı ve haber sahiplerinin sansürlenmesi amacıyla mı Aydın Doğan’a gösterdiniz?

"Bu görüşme ne zaman gerçekleşti?"

"Aydın Doğan’a hedef gösterdiğiniz gazeteciler kimlerdi?"

"Bu gazetecilerin arasında Emin Çölaşan da var mıydı?"

"Emin Çölaşan’ın Hürriyet’ten gönderilmesinde katkınız olduğunu düşünüyor musunuz?"

"Medya patronlarına gazetecileri bizzat veya basın sözcünüz Akif Beki aracılığıyla şikayet etmek alışkanlığınız haline mi gelmiştir?"

"Partinize ve şahsınıza yandaş bir medya oluşturduğunuz bilinmektedir. Son günlerde medyaya açtığınız savaşı ısrarla sürdürmenizde bu oluşumun etkisi nedir?”

Kendi yazarlarıyla başedemiyor

Erdoğan, partisinin dünkü Şişli kongresinde, medyada  ücretli kalömşörleri olmadığını  iddia ederek Aydın Doğan'ın kendi yazarlarıyla başedemediğini  söylemişti. Erdoğan: "Aydın Doğan bir gün geldi. O zaman yine gazetelerde iftiralar var. Önüne koydum. Dedi ki ‘Sayın başbakan ne yapayım, ben bu adamlarla baş edemiyorum ki!’. Bir patron kendi yazarlarıyla başedemiyor. Bunu vatandaşın kabullenmesi mümkün mü?" diye konuşmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler