Bulgaristan'dan Nabucco görüşmesi

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Rumyana Jeleva, ABD'ye yapacağı ziyarette Nabucco doğal gaz projesine öncelik verecek.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 20:46
Abone Ol google-news

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Rumyana Jeleva, AP'ye verdiği demeçte, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile pazartesi günü yapacağı görüşmede, Amerikan firmalarının ülkesine daha fazla yatırım yapmaları çağrısında bulunacağını belirtti. Jeleva, "Dışişleri Bakanı Clinton ile görüşmemde ikili ilişkiler ve özellikle enerji güvenlik konularının ele alınması fırsatımız olacak" dedi.

Rus enerji kaynaklarına bağımlılığı azaltmayı amaçlayan Başbakan Boiko Borisov başkanlığındaki yeni hükümet, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesini öncelikleri arasına almıştı.
Jeleva demecinde, "Amerikalı girişimcilerin Bulgaristan'daki enerji projelerine daha fazla katılmalarını istiyoruz. Buna, inşa edilmesi planlanan ikinci nükleer santral de dahil" dedi.

Jeleva, doğal gaz ve petrol boru hatları projeleriyle diğer enerji tesisleri projelerinin yapımında Amerikalı girişimcilerin kısmen veya tamamen yer alabileceklerini ifade etti.

Bulgaristan'ın bu projelerdeki öncelikleri arasında, Hazar havzası ve Orta Doğu doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasını amaçlayan Nabucco projesinin yer aldığını kaydeden ajans, ABD'nin de bu projenin aktif destekçileri arasında bulunduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler