Kurtulmuş'tan 'Oturum' yorumu

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Kürt açılımının'' Türkiye'nin gündemini haftalarca meşgul edildikten sonra TBMM'de görüşüldüğünü belirterek, ''Ancak Meclis'te Demokratik Açılımı görüşme oturumu değil, görüşmeme oturumu gerçekleştirildi'' dedi.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 21:26
Abone Ol google-news

Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Saadet Türkiye Buluşması'' programına katılan Kurtulmuş, kamuoyu yoklamalarında ''Saadet Partisine asla oy vermem'' diyenlerin sayısının yüzde 10-15'lere kadar düştüğünü ifade ederek, ''toplumun yüzde 85'inin Saadet Partisine oy verebilir durumda olduğunu'' söyledi.

''Kürt açılımı'' konusuna da değinen Kurtulmuş, sabah-akşam televizyonlarda ''Kürt açılımı'' dinlediklerini belirterek, şunları kaydetti:
''İktidarın, Ana Muhalefetin ve muhalefet partilerinin birbirlerine nasıl hakaret ettiklerini hep birlikte gördük. Son bir ay Başbakan ile Deniz Baykal'ın görüşmesi tartışıldı; 'kamera önünde mi, kamerasız mı görüşülecek.' Biz de dedik ki 'madem öyle Kızılderililer gibi dumanla görüşün'. Türkiye'nin gündemi haftalarca meşgul edildikten sonra Parlamento'da bu konu konuşuldu. Ancak Meclis'te demokratik açılımı görüşme oturumu değil, görüşmeme oturumu gerçekleştirildi.''

Ermenistan konusunda Parlamento'nun ''koca bir sıfır'' aldığını söyleyen Kurtulmuş, ''Bu konuyu Parlamento'da görüşmemişlerdir. Ermenistan meselesinde özellikle Dağlık Karabağ söz konusu olmadan, bu meselenin çözülemeyeceğini açıkladık. Yeni dostlar kazanacağız derken, 40 yıllık dostlarımızı kaybediyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'de AKP ve CHP'nin çatışma ve gerilim siyaseti uyguladığını savunan Kurtulmuş, ''Her konuyu kamplaştırarak, bölerek siyaset yapma anlayışı var. Bu soğuk savaşın siyasetidir. Türkiye'de korku siyaseti uygulanıyor. AK Parti 'Oylarınızı bölmeyin, bize oy vermezseniz CHP gelir' diyor. CHP ise 'bize oy vermezseniz, AK Parti gelir'. 'Aman oylarınızı bölmeyin' oyunu bundan sonra tutmayacak'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler