Erdoğan'a aşı sorusu

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın domuz gribi aşısı yaptırmayacağı yönündeki açıklamalarını TBMM Gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 10:04
Abone Ol google-news

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Başbakan Erdoğan'ın Domuz gribi aşısı olmayacağını anımsatan Yağız, Başbakan'ın bu tutumunun yurttaşları aşı olmaktan caydırdığına dikkat çekti. Başbakan'ın açıklamaları yüzünden çaresiz kalan Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'ın "Bu kadar gayretten sonra, 'Ben aşılanmam' ya da 'Çocuğumu aşılatmam' diyenlere ne yapacağız? Artık insanların kendisi bilir yani. Kimseyi zorlayacak bir hâlimiz yok" demek zorunda kaldığını kaydeden Yağız, Başbakan Erdoğan'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

"-Pandemi Bilim Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Vedat Bulut'un, "Başbakan'ın aşı olmayacağı yönündeki açıklamaları insanları olumsuz etkiledi. Başbakan'ın açıklaması toplumun yüzde 20'sini caydırsa, bunun ekonomiye yükü 200 milyon dolar civarında olur. Başbakan yaptığı açıklamayla kamuya zarar verdi" demesini nasıl karşılıyorsunuz? Bu zararı kim, nasıl karşılayacaktır?

-Türkiye'deki domuz gribi aşısına güvenmiyor musunuz? Güvenmiyorsanız neden bunu açıkça söylemiyorsunuz?

-Eğer ülkemizdeki domuz gribi aşısı güvenilir değilse, isteğe bağlı olarak bile olsa bu aşının yaptırılması sakıncalı değil midir?

-Domuz gribi aşısı uygulaması kararını hükümet olarak mı aldınız? Yoksa buna, Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ tek başına mı karar verdi?

-Hükümetinizin kararı ise Başbakan olarak bu kararın arkasında durmanız ve sonuçlarına da katlanmanız gerekmiyor mu?

-Bir Başbakan, döneminde olup bitenlerle ilgili olarak her türlü siyasal faturayı da ödemek zorunda değil midir?

-Açıklamalarınız yüzünden aşı olmaktan vazgeçen vatandaşlarımızın başına ileride olumsuz bir durum gelirse bundan Başbakan olarak sorumluluk duymayacak mısınız?

-Yoksa 'Ben zamanında uyarmıştım' demeyi mi düşünüyorsunuz? Böyle düşünüyorsanız, bir Başbakan için bu, uygun bir davranış mıdır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler