İnsan kaçakçılarına tutuklama

İstanbul'un da aralarında buluğu 10 ilde insan kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 52 kişiden 39'u tutuklandı.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 10:56
Abone Ol google-news

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarat çalışmaları kapsamında İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla, Hatay, Giresun, Yalova, Edirne, Antalya ve Mersin'de insan kaçakçılığı yapan bir suç örgütü olduğu tespit edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince ortaklaşa İstanbul ve diğer dokuz ilde altı aşamalı bir operasyon gerçekleştirildi. Yalova, İzmir, Edirne ve Antalya illerinde başlatılan operasyonun ilk beş aşamasında, toplam 215 kaçak ile bu kişileri yurt dışına çıkarmaya çalışan 16 organizatör yakalandı.İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen bu kişiler tutuklandı.

İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla, Hatay, Giresun ve Mersin'de 16 Kasımda gerçekleştirilen operasyonun son aşamasında ise toplam 70 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.
Operasyonda, suç örgütü elebaşı konumunda bulunan M.K'nın da aralarında olduğu 36 kişi yakalandı. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen bu kişilerden 23'ü tutuklandı.

Yakalanan kişilerle birlikte 2 adet kuru sıkı tabanca, 60 cep telefonu, 71 sim kart, dokuz sim kart bloku, 2 bin 530 TL, 565 avro, 707 dolar, 54 pasaport, dört dizüstü bilgisayar, bir masaüstü bilgisayar, 13 ajanda, 11 kredi kartı, dokuz CD, bir veri taşıma cihazı, üç kaşe ve beş klasör muhtelif evrak ele geçirildi.

Bu arada, İstanbul'daki operasyonlarda yakalananların, ''göçmen kaçakçılığı'', ''dolandırıcılık'', ''hileli iflas'', ''adam öldürme'', ''hırsızlık'', ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''yağma'' olmak üzere 58 ayrı suç kaydının olduğu tespit edildi.

Öte yandan, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca son bir yıl içinde insan kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonlarda 80 organizatörün yakalandığı, bunlardan 62'sinin tutuklandığı yakalanan 290 kaçağın da sınır dışı edildiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler