Kahramanmaraş'ta ilk ölüm

Kahramanmaraş'ta bir kadın, domuz gribi nedeniyle hayatını kaybetti. Bu ölümle birlikte Kahramanmaraş'ta domuz gribi nedeniyle ilk ölüm vakası gerçekleşmiş oldu. Edirne'nin Keşan ilçesinde de grip teşhisiyle hastanede tedavi gören bir kişinin öldüğü açıklandı.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 11:07
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır,  16 Kasım'da Göksun Devlet Hastanesi'nden, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen H.T'nin (37), domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığını belirtti. Tanılır, tetkikler sonucunda H.T'ye domuz gribi teşhisi konulduğunu, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan hastanın bugün hayatını kaybettiğini bildirdi.

Vakanın, Kahramanmaraş'ta domuz gribinden ilk ölümün olduğunu dile getiren Tanılır, hastalıktan korunmak için hijyene önem verilmesi gerektiğini, kentte aşılama çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. H.T.'nin cenazesinin, işlemlerin ardından ailesine teslim edileceği kaydedildi


Edirne'de şüpheli ölüm

Edirne'nin Keşan ilçesinde grip teşhisiyle hastanede tedavi gören kişi öldü.Alınan bilgiye göre, İpsala ilçesinde yaşayan ve bir hafta önce grip teşhisiyle Keşan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan kronik akciğer, diyabet ve obezite rahatsızlığı bulunan 30 yaşlarındaki erkek hasta, kurtarılamadı.

Göğüs Hastalıkları servisinde tedavi gördüğü sırada tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybeden 140 kilo ağırlığındaki hastanın cesedinden domuz gribi şüphesiyle alınan örnekler, tahlil için İstanbul Pendik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler