CHP'den sert açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı sırasında cemevi yıkmaya çalıştığını öne sürerek, "Bu Başbakan dün Sivas'ta Madımak ateşe verilir ve canlar yakılırken sırtında can'ları yakanların ve yakanları savunanların gömleğini taşımaktaydı" dedi.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 12:08
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "sabıka kayıtları" ve "kuyruk acısı" nedeniyle CHP'ye saldırdığını söyleyerek, "Bu Başbakan dün Sivas'ta Madımak ateşe verilir ve canlar yakılırken sırtında canları yakanların ve yakanları savunanların gömleğini taşımaktaydı" dedi.

Tamaylıgil yazılı açıklamasında, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın geçmişte yıkmak için buldozerle cemevinin kapısına dayanan bir İstanbul Büyükşehir Belediye'nin Başkanı olduğunu iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın "sabıka kayıtları" ve "kuyruk acısı" nedeniyle CHP'ye saldırdığını öne süren Bihlun Tamaylıgil, "Bu Başbakan dün Sivas'ta Madımak ateşe verilir ve canlar yakılırken sırtında can'ları yakanların ve yakanları savunanların gömleğini taşımaktaydı. Aynı Erdoğan kısa bir süre öncesine yönelik böylesine ağır yükleri ve sorumlulukları sırtında taşımıyormuş gibi, başta Aleviler olmak üzere kamuoyunu aldatmaya, kandırmaya çalışıyor. Her zaman olduğu gibi CHP'ye saldırmayı da ihmal etmiyor" dedi. Tamaylıgil şöyle devam etti:

 

Başbakan ağzını 40 tas suyla yıkamalı

"AKP Genel Başkanının bu saldırganlığı kendisinin ve Alevileri yakanların, yakanlara avukatlık yapanların sabıka kayıtlarının kabarıklığından kaynaklanmaktadır. Bu bir kuyruk acısıdır ama hiçbir acı, Cem evi buldozerle yıkılmak istenirken duyulan acıdan, Madımak'ta canlar diri diri yakılırken, yakanları Erdoğan gibiler savunurken duyulan acıdan daha büyük olamaz. Terör örgütü üyelerini davullarla zurnalarla halaylarla karşılatan Başbakan, şehit anasının gırtlağının sıkılarak gözaltına alınmasını haklı bulurken şehitlerimize, gazilerimize ne kadar saygısız ve samimiyetsizse, Alevilere yönelik sözde açılımlarında da kadar samimiyetsizdir. AKP Genel Başkanı Alevilere de, CHP'ye de laf söylerken ağzını 40 tas su ile yıkamalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler