Arda Turan iyileşti

Pandemik olarak da bilinen domuz gribi virüsü yeşil sahalarda da etkisini gösteriyor... GS'ın yıldız futbolcusu Arda Turan'ın domuz gribinden kurtulduğu açıklanırken; Ispartasporlu 11 futbolcuya daha domuz gribi ön tanısı konuldu.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 12:26
Abone Ol google-news

Yurt dışı tatilinde domuz gribine yakalanan ve bir süredir özel olarak tedavi edilen Arda Turan'ın, düzeldiği ve takımla antrenmana çıktığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Tıbbi yeterli süreyi hastalık bulgularından arınmış olarak geçiren Arda Turan'ın, sağlık ekibimizin süregelen takipleri sonucunda, daha önce ilan edilen maksimum süreden hızlı iyileştiğinin tespit edilmesi üzerine, oyuncu bu sabah antrenmanın tümünde takımla birlikte çalıştırıldı” denildi.

Galatasaray takımı, Manisaspor maçı öncesi yarın sabah hafif bir çalışma daha gerçekleştirecek.

Turkcell Süper Lig'de yarın Manisaspor'u ağırlayacak Galatasaray, bu karşılaşmanın son taktik çalışmasını yaptı.

11 futbolcuda daha pandemik

Ispartasporlu 11 futbolcuya, domuz gribi ön tanısı konuldu. 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Ispartaspor'dan 5 futbolcu gece yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle devlet hastanesine başvurdu. Grip oldukları tespit edilen futbolcular tedavi altına alınırken, birkaç saat sonra aynı takımdan 6 futbolcu daha yüksek ateş ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye geldi. Hastanede yapılan değerlendirmede, futbolcular Onur Bulut, Ulaş Aslan, Osman Çakır, Aydın İnanç, Ender Akoğlu, Veysi Öz, Ergün Eryakıcı, Ömer Faruk Demirtaş, Fatih Kaldan, Kasım Baş ve Halil Çağıtekin'e domuz gribi ön tanısı konuldu.

Isparta Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdoğan Sevük, gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcuların rahatsızlığıyla ilgili olarak ''domuz gribi'' ön tanısı koyduklarını belirterek, ''Hastalığın ağır bir tabloyla seyretmemesi nedeniyle, Ankara'ya numune göndermedik. Çünkü Bakanlık sadece yoğun bakımdaki hastaların numunelerini istiyor. Futbolcularımızın sağlık durumları gayet iyi'' dedi.

Futbolcuları kontrollerinin ardından evlerine göndereceklerini belirten Dr. Hamdi Sözen de, oyunculara istirahat etmelerini, bol sıvı almalarını, vitamin takviyesi yapmalarını önerdiklerini söyledi. Sözen, ''Korkulacak bir durumları yok. Yöneticileri de yapmaları gerekenler konusunda uyardık'' diye konuştu.
 

Maçın ertelenmesini istediler

Ispartaspor Kulübü Başkanı Remzi Erdoğan da, futbolcularda halsizlik ve yüksek ateş şikayeti başlayınca domuz gribinden şüphelendiklerini, şikayeti olan futbolcuların çoğalması üzerine hastaneye başvurduklarını ve domuz gribi teşhisi konduğunu söyledi.

Futbolculara 7 günlük rapor verildiğini ifade eden Erdoğan, yarın Altınordu ile yapacakları maçın ertelenmesi için Futbol Federasyonu'na başvurduklarını dile getirdi. Erdoğan, kulüp binasında hijyen çalışmalarına başladıklarını ve bundan sonra futbolcuların her birinin ayrı odalarda yatacağını sözlerine ekledi.

Isparta Sağlık Müdürü Süleyman Önal da, futbolculara domuz gribi ön tanısı konulduğunu belirterek, ''Bir hafta intaniye uzmanlarımız tarafından izin verilmiş. Sağlık durumları iyi. Sağlık Bakanlığı tüm gripsel enfeksiyonları pandemik A virüsü şeklinde kabul edip bu yönde tedavi uygulamamızı istiyor. Sadece ağır vakaların testleri gönderiliyor'' diye konuştu.

Önal, Isparta genelinde, Ankara'ya gönderdikleri 33 test sonucunun kendilerine ulaştığını ve 10'unun pozitif çıktığını kaydetti. Bir kişinin hastanede yattığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Önan, diğerlerinin ayakta tedavi edildiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler