Aliyev: Askeri güç kullanabiliriz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Sarkisyan ile sürdürülen görüşmeler neticesiz kalırsa, barış ümidi tükenirse başka yolumuz yoktur. Buna hazır olmalıyız" dedi.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 13:40
Abone Ol google-news

Almanya'nın Münih kentinde yarın Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelmesi beklenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu görüşmenin sonuçsuz kalması halinde barış ümitlerinin tükeneceğini, o zaman da başka yollarının kalmayacağını, buna hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Ermeni işgali nedeniyle yerlerinden edilen Yukarı Karabağlılar için Goranboy'un Veyisli köyü yakınlarında inşa edilen konutların teslim töreninde yaptığı konuşmada, Sarkisyan ile yapacağı görüşmeye değinerek, "O görüşmeye biz kendi programımızla gidiyoruz. Bu görüşme barış sürecinde çözümleyici rol oynamalı. Çünkü bu yıl (Sarkisyan ile) defalarca görüştük, ancak hiçbirinden sonuç alamadık. Bu görüşme neticesiz kalırsa barış ümitlerimiz tükenir. Barış ümidimiz tükenirse o zaman başka yolumuz yoktur. Buna hazır olmalıyız'' dedi.

Azerbaycan ordusunun güçlendiğini belirten Aliyev, büyük yatırımlar yaparak ordularını güçlendirdiklerini, yeni silahlar aldıklarını kaydetti.

Uluslararası toplumun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını vurgulayan Aliyev, "Biz sadece, bu mesele barışçıl yolla çözülsün, savaş olmasın istiyoruz. Ancak Ermenistan fikirlerinden vazgeçmezse, doğru bir davranış içinde olmayacaktır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler