Papa, sanatçılarla bir araya geldi

Papa 16. Benediktus, Katolik Kilisesi'nin dünya sanatıyla dostluğunu canlandırmak amacıyla dünyanın tanınmış sanatçıları, aktörleri ve müzisyenleriyle bir araya geldi.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 13:47
Abone Ol google-news

Papa, Vatikan'da ünlü ressam Michelangelo'nun çizdiği resimlerle kaplı tavana ve yine Michelangelo'nun resmettiği, sunağın arkasındaki duvarı tamamen kaplayan Son Yargılama adlı resmin bulunduğu Sistine Şapelinde ağırladığı 250'den fazla konuğuna yaptığı konuşmada, sanatçıların, "dünyada güzelliğin muhafızları" olduğunu hatırlatarak, "Sanatınızla siz kendiniz, insanlık için umudun tanıkları ve müjdecileri olacaksınız" dedi.

Katolik dünyasının ruhani lideri ayrıca, sanatçılara, "ahlaksızlık, günah veya keyfi tahrik" yaratan "baştan çıkarıcı, ancak ikiyüzlü" güzellikten sakınmaları uyarısında bulundu.
Papa, Kilise'nin sanat dünyasıyla dostluğunun zaman içinde güçlendiğini belirterek, bu dostluğun, "sürekli olarak teşvik edilmesi ve desteklenmesi" gerektiğini sözlerine ekledi.
Papa 16. Benediktus'un bir araya geldiği, çoğu İtalyanlardan oluşan sanatçılar arasında Oscar ödüllü yönetmen Giuseppe Tornatore, şarkıcı Andrea Bocelli ve dansçı Carla Fracci de bulunuyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler