Terim'e protokol ayıbı

Türkiye Futbol Federasyonu Federasyonu ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen "Milli Gurur Milli Forma" sergisi bugün açıldı. 5 Temmuz günü hayatını kaybeden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen sergide TFF'nin kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar A Milli Takımımızın giydiği formalardan örnekler sergilendi.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 12:11
Abone Ol google-news

1923 - 2008 arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemde incelendiği sergide 24 formanın yanı sıra, ay yıldızlıların o dönem içerisinde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler ile dönemin orijinal gazete ve fotoğrafları da yer alıyor.
 
Dolmabahçe Sanat Galerisi'ndeki açılış Başbakan'ın yanı sıra Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik katıldı. Ulusal Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e koltuk ayrılmaması deneyimli teknik adamın tepkisine neden oldu. Terim, tören başladıktan sonra ön sıralarda bir koltuğun boş kalması üzerine buraya oturdu. Bu arada Başbakan'ın konuşmasında dolaylı olarak son günlerin tartışılan ismi Terim'e destek çıkması dikkat çekti.
 
16 - 21 Eylül'de İstanbul'daki Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergi 2009 yılının Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacak. Sergi sırasıyla; İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kastamonu, Karabük, Samsun, Trabzon, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Muş, Van, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kayseri, Kırşehir, Konya, Antalya, Denizli, İzmir, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ'da gezilebilecek.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler