Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet 'Yeni tartışma Sıvas katliamı' manşetini kullandı ve Erdoğan'ın ilk kez katliamın adını andığını yazdı. Hürriyet ise 'Silah tek çare olur' haberiyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Ermenistan ile yapılacak zirve öncesindeki sert mesajlarını okuyucularına duyurdu.

Yayınlanma: 22.11.2009 - 07:56
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Yeni tartışma Sıvas katliamı

Kürt açılımında muhalefeti korkaklıkla suçlayan Başbakan, Eflatun’un “Korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir” sözünü anımsattı. Türkiye’nin acılarını sıralarken Sıvas’a da değinen Erdoğan “Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de analar ağlamadı ama Dersim, Sıvas, Çorum ve Maraş’ta ağladı” dedi.



HÜRRİYET

Silah tek çare olur


Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Karabağ sorununun barışşçıl yoldan çözümü için bugün Almanya'nın Münih kentinde Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile yapılacak zirve öncesinde sert mesajlar verdi.


MİLLİYET

İçim ezildi


Başkan Hasan Gerçeker dosyalara giren dinleme kayıklarıyla karşılaştığı zaman neler hissettiğini anlattı: Vatandaşların çocuğuyla, karısıyla konuşmalarını dinlerken içim eziliyor.

VATAN

'Baba donuyoruz kurtarın bizi'


6'sı üniversite öğrencisi 17 kişiyi İspir'den Rize'ye taşıyan şoför, 'kestrime' diye kapalı yola girdi. Ovit Geçidi'nde çığ düştü, midibüs mahsur kaldı. Türkiye'nin yüreği ağzına geldi. 18 kişiye ancak 30 saat sonra ulaşılabildi.

RADİKAL

Bu bir tür devrim

Erdoğan merkez sağ liderlerinin hiç girmediği konuları açık bir üslupla dile getiriyor: Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Gazi'de analar ağladı...

AKŞAM

Vahşet trafiği


İşte cinayetin işlendiği gün dehşet villasında yaşanan hareketlilik... AKŞAM, sitedeki bir güvenlik kamerasının çektiği ve savcının "Baba-oğul Münevver Karabulut'u birlikte öldürdü" kanısına vardığı delil görüntülere ulaştı.

HABERTÜRK

THY rezaletine sis bahanesi


Sis, İstanbul'u havadan Türkiye ve dünyaya kapattı. Alanlar iniş-kalkışa açıkken bile uçuş durdu. THY uçak yetiştiremedi.

SÖZCÜ

Oscarlık rezalet


Tekerlekli sandalyedeki İtalyan yönetmen, merdivenlerde engelli rampası olmadığı için ödül alacağı törene karga tulumba taşındı.

POSTA

'Baba donuyoruz'


Erzurum'dan Rize'ye 16 yolcuyla giden midibüsün şoförü kestirme diye kapalı yola girdi. Hem önüne hem de arkasına çığ düşen midibüs mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri yoğun tipi ve sisten midibüse ulaşamadı. Yolculardan Funda Fener babasını cep telefonuyla arayıp "Mazot bitti. Donmak üzereyiz" dedi. 30 saat sonra ulaşılan midibüsteki yolcular donmaktan son anda kurtarıldı.

BİRGÜN

Çocuklar için adalet


Devletin kolluk güçleri tanafından öldürülmüş 342 çocuğun gözleri 'Katilimiz nerede?' diye bize bakıyor. Onlar kirli savaşın, aramızdan aldığı bizim çocuklarımız...

TERCÜMAN

Beyazlara gömülen ölüm otobüsü


18 üniversite öğrencisini taşıyan midibüs Rize Erzurum karayolunun Ovit Dağı mevkiinde mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri bölgeye ulaşamadı. Yakınlarını arayşan öğrenciler "Donmak üzereyiz bizi kurtarın" diye feryad etti.

SABAH

Çığ altında can pazarı


Ovit Dağı'nda 2 bin 600 metre tipi ve çığ yüzünden mahsur kalan 18 genç, 'Beyaz Ölüm'e 31 saat direndi.

YENİ ŞAFAK

Cep  köstebeği iş başında


Ergenekon'un 'derin kulağı', Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün bir marifeti daha ortaya çıktı. Ersöz, GSM şirketine soktuğu köstebek sayesinde istediği herkesin telefonunu dinlemiş...

ZAMAN

Cuntanın nihai hedefi siyaseti ele geçirmekti


Kafes Operasyonu Eylem Planı'nda, Ak Parti'nin 2011 seçimlerinde iktidardan düşürülmesinin de hedeflendiği ortaya çıktı. 'Düşman unsurun tasfiyesi' başlığını taşıyan çalışmaya göre, Ak Parti'nin yıpratılması ve cumhurbaşkanını halkın seçmesinin engellenmesi planlanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon