Masa tenisinde hedef 2012

Masa Tenisi Federasyonu, 40 sporcuyu 2012 Londra Olimpiyatları için özel olarak hazırlıyor. Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Türkiye'nin masa tenisinde sürekli ilerleme kaydettiğini söyledi.

Yayınlanma: 22.11.2009 - 08:31
Abone Ol google-news

Özellikle bayanlarda dünya sıralamasında ilk 16'da yer aldıklarını belirten Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, erkeklerde de son yıllarda çok önemli ilerleme kaydettiklerini, şampiyonalarda önemli dereceler elde ettiklerini kaydetti. Çimen, Türkiye'de tüm branşların 2012 Londra Olimpiyatları'na özel olarak hazırlandığını, Masa Tenisi Federasyonu olarak kendilerinin de bazı projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.

Masa tenisinde alttan çok iyi bir jenerasyonun geldiğini vurgulayan Çimen, 2012 Londra Olimpiyatları'na hazırlık çerçevesinde yaz aylarında Burdur ve Bolu'da 25'er oyuncuyu yıldız ve ümit kategorisinde kampa aldıklarını, 1 aylık kamp sonunda her iki kamp kadrosunu 20'şer kişiye düşürdüklerini kaydetti.

Çimen, 40 sporcudan oluşan altyapının olimpiyatlara kadar çalışmalarını sürdüreceğini, gerekirse ileride yeniden eleme yapabileceklerini ifade ederek, ''Hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları'nda masa tenisi olarak yerimizi almak. Altyapıya büyük önem veriyoruz. Olimpiyatlarda 3 sporcu yarışıyor. Biz 40 sporcuyu kampa aldık. En iyi oyuncularla Londra'da olmak istiyoruz'' dedi.
 

Devşirme sporcular

Masa Tenisi Ulusal Takımı'nda yer alan devşirme sporculara da değinen Çimen, bu yönde gelen eleştirilerin haksız ve yersiz olduğunu bildirdi. Çimen, bu branşta en başarılı ülkenin Çin Halk Cumhuriyeti olduğunu, tüm ülkelerin de Çinli sporcuları kadrolarına kattığını belirterek, Masa Tenisi Federasyonu olarak hem masa tenisindeki çıtayı yükseltmek hem de Türk sporcuların daha fazla deneyim kazanması için devşirme sporcuları Türk Ulusal Takımı'na kazandırdıklarını belirtti.

Ulusal Takım'da Çinli antrenörlerin de görev aldığını kaydeden Çimen, ''Aslında Türkiye'de masa tenisi adına önemli bir altyapı var. Ancak bir yerde kalıyor. Çinli sporcuların gelişiyle Türk sporcuların da performanslarında artış oldu. Devşirme sporcuyu tüm ülkeler kullanıyor'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler