'Türkiye Afganistan konusunda baskı altında'

The Sunday Times gazetesi, ABD Başkanı Obama'nın, gelecek hafta Afganistan'daki ABD'li askerlerin sayısının artırılacağını açıklaması beklendiğini belirtirken, "Almanya, İtalya, Türkiye, Fransa ve Romanya, her birinin en az 500-1,000 arasında asker göndermesi için baskı altında" yorumunu da yaptı.

Yayınlanma: 22.11.2009 - 09:50
Abone Ol google-news

İngiltere'de Pazar günlerinde yayımlanan The Sunday Times gazetesi, ABD Başkanı Obama'nın, gelecek hafta, "çok gecikmiş" olan, Afganistan'daki ABD'li askerlerin sayısındaki artırımı açıklaması beklendiğini kaydetti.  Afganistan'daki operasyonun artık "ABD'nin bir savaşı" olarak görünmemesi amacıyla NATO müttefiklerinden 3 bin ile 7 bin arasında ek askerin sağlanması beklentisi de dile getirildiği haberde Obama'nın açıklamasını, NATO Savunma Bakanlarının 3 Aralık'ta yapacağı toplantı öncesi yapmasının beklendiği de belirtildi.

İngiliz gazetesi, Amerikan yetkililerinin, Afganistan'a ABD'li ve diğer müttefiklerden olmak üzere 35 bin kadar ek askerin gönderilebileceğini söylediklerini aktarırken de, bunun da Afganistan'daki ABD kuvvetleri Komutanı General Stanley McChrystal'ın talep ettiği 40 bin ek askerin altında olduğuna işaret etti.
 

'Türkiye 500-600 asker göndermeyi kabul etti'

Gürcistan'ın bin, Türkiye'nin ise 500-600 ek askeri göndermeyi kabul ettiğini de bildiren gazete, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in sözcüsünün, "Bu sadece bir Amerikan savaşı değil. Avrupalılar, son 20 ayda asker katkısını bir kat artırarak 18 bin 36 bin'e çıkarttılar" dediğine de dikkat çekti. Gazete şöyle devam etti: "Almanya, İtalya, Türkiye, Fransa ve Romanya, -ki hepsinin Afganistan'da kuvvetleri var - her birinin en az 500 ile bin arasındaki askerden oluşan bir tabur göndermesi için baskı altında."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon