Onur Öymen'in sözlerine tepkiler

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM'de Dersim olaylarıyla ilgili yaptığı konuşmaya tepkiler sürüyor.

Yayınlanma: 22.11.2009 - 14:23
Abone Ol google-news

Malatya'da, Soykan Parkı'nda toplanan, pankart ve dövizler taşıyan bazı sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcileri, CHP aleyhine slogan atarak, Milli Egemenlik Caddesi'ndeki CHP İl Başkanlığı'na doğru yürümeye başladı. CHP İl Başkanlığı önüne gelen grup, burada yapılan açıklamanın ardından kapıya siyah çelenk bıraktı.

Grup adına konuşan Malatya İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Murat Oral, CHP'nin geldiği gelenek ve şu anki tavırlarının kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Toplam 22 sivil toplum örgütü ve siyasi partinin desteklediği protesto, çelengin bırakılmasının ardından olaysız sona erdi.

Öte yandan, Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Temel Hak ve Özgürlükleri İzleme Komisyonu Başkanı Yasemin Hamamcı da düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, kamuoyundan ve Alevi yurttaşlardan gelen tepkilere rağmen Dersim olayları hakkındaki sözlerinin arkasında durduğu izlenimi vermesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

Hamamcı, ''Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılı,demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir denilerek bir hukuk devleti olduğumuz kabul edilmiştir. Bu sebeple, Dersim'de yaşananları haklı gören ve savunan zihniyetleri ve bunların başka olaylara örnek gösterilmesini kınıyoruz'' dedi.

 

Elazığ

Elazığ'da DTP ve EMEP il teşkilatı üyeleri, DTP binasının önünde bir araya gelerek CHP il binasına kadar yürüdü. Grup, parti binasının önüne siyah çelenk bıraktı. DTP İl Başkanı Baki Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, ülkenin birliğinden ve beraberliğinden yana olan herkesi CHP'den istifa etmeye, Türkiye'nin aydınlık yüzünü oluşturan partilere ve oluşumlara güç vererek ülkenin geleceğini belirlemeye katkıda bulunmaya çağırdı. Slogan atan grup, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler