"İncirlik Üssü kapatılsın"

''İncirlik Üssü''nün kapatılmasını isteyen ve kendilerine ''Halk Cephesi'' adını veren grup, Adana'da, üssün bulunduğu mahalle girişinde eylem yaptı.

Yayınlanma: 22.11.2009 - 14:29
Abone Ol google-news

Çeşitli şehirlerden otobüslerle Adana'ya gelen kalabalık grup, İnönü Parkı'nda toplanarak, Adana Adliyesi önünden Sabancı Merkez Cami önünde bulunan otobüslerine kadar slogan atarak ve pankart taşıyarak, polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında yürüdü.

Buradan otobüslerle merkez Sarıçam ilçesine bağlı İncirlik Mahallesi girişine giden eylemciler nedeniyle güzergah üzerindeki ABD Konsolosluğu önünde güvenlik önleminin artırıldığı gözlendi.
İncirlik girişinde grup adına konuşma yapan Recep Gedik, günlerdir İncirlik Üssü'nde hareketlilik yaşandığını, 142 bin ABD'li askerin Irak ve Afganistan'a gitmek üzere İncirlik'ten geçiş yapacağını söyledi.

''İncirlik'in 1954 yılından itibaren ABD'nin açık işgali altında'' olduğunu savunan Gedik, ''12. büyük ABD üssü olan İncirlik, Orta Doğu halklarına kan kusan, Türkiye için tehdit ve gözdağı anlamına gelen bir terör üssüdür. İncirlik, Anadolu'nun kalbine saplanmış bir hançerdir. Bağımsızlık, ulusal onur için bugün İncirlik'e yürüdük. İncirlik Hava Üssü kapatılmalıdır'' dedi.

Eylemciler, ABD başkanlarını temsil eden iki kuklayı ve ABD bayraklarını yaktıktan sonra dağıldılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler