Üst düzey bir Türkmen öldürüldü

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde, üst düzey bir Türkmen yetkili evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 22.11.2009 - 21:50
Abone Ol google-news

Polis ve Türkmen toplumu, Türkmen Cephesi yürütme kurulu üyesi Yavuz Ahmed Efendi'yi evinde öldüren silahlı kişilerin kaçtığını belirtti.

Türkmen milletvekili Safaeddin Arkij yaptığı açıklamada, silahlı saldırganların Türkmen yetkilinin evinin kapısını çaldıktan sonra oğlundan babasını çağırmasını istediklerini, gelince de ateş ettiklerini anlattı.


Türkiye kınadı

Türkiye, Irak Türkmen Cephesi Musul İl Başkanı Yavuz Efendioğlu'nun öldürülmesini şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Efendioğlu'nun bu akşam evine düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmesinden derin üzüntü duyulduğunu belirterek, "Bu menfur terör saldırısını kuvvetle kınamaktayız" dedi.

Açıklamada merhumun ailesine, Irak Türkmen Cephesi'ne, Musul halkına ve tüm Irak halkına başsağlığı dilendi.

Açıklamada ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun olayın öğrenilmesinden hemen sonra Efendioğlu'nun ailesini ve Türkmen Cephesi başkanını telefonla arayarak, taziye dileklerini sunduğu kaydedildi.

Irak'ta hassas bir dönemden geçilirken gerçekleştirilen hain saldırının fail veya faillerinin bir an önce belirlenerek, adalet önüne çıkarılmalarının Irak'ın huzur ve istikrarını tesis yönündeki çabaların başarıya ulaşması bakımından önem taşıdığı belirtilen açıklamada, "Türkiye'nin bu kritik süreçte Irak halkına destek olmak için tüm imkanlarını seferber etmeyi sürdüreceği" de belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon