Akçağlılar toprağa verildi

Geçen yıl geçirdiği böbrek nakli ameliyatının ardından bağışıklık sistemi zayıflayan ve kısa bir süre önce aldığı enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan akciğer yetmezliğinden vefat eden Tekfen Holding Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Leyla Akçağlılar'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Akçağlılar için Bebek Camisi'nde bir tören düzenlendi.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 13:25
Abone Ol google-news

Tekfen Holding Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Leyla Akçağlılar'ın cenaze töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran 10 yıllık doktoru kalp ve damar cerrahi uzmanı Prof. Dr. Rüstem Olga, Akçağlılar'ın "anoreksiya hastalığı nedeniyle öldüğü'' yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, ancak hastasının geçmiş yıllarda yaptığı diyetin böbrek yetmezliğine neden olduğunu söyleyen Olga, böbrek nakil ameliyatlarının ardından enfeksiyon kapma olayının her insanda görülme olasılığı bulunduğunu belirtti.

Akçağlılar'ın geçmiş dönemlerde yaptığı diyetli ilgili halkı uyarıcı yönde açıklamalarının olduğunu ifade eden Olga, yaptığı diyetin bünyesinin zayıflamasında etkisinin olabileceğini söyledi.

Törene katılan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Akçağlılar'ın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Törene, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, iş adamı Serdar Bilgili, Cem Uzan, TEKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Berker, Akçağlılar'ın annesi Can Sevim Akçağlılar ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Akçağlılar'ın cenazesi, burada öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler