Başbakan'a 'Gülen cemaati' sorusu

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in, Tunceli'de, 5 Kasım 2009 tarihinde Fethullah Gülen cemaatine ait olan Özel Munzur Koleji'nin açılışını yaptığını belirterek Başbakan Erdoğan'a "Hükümetinizin Gülen cemaatiyle bir ilişkisi var mı?"diye sordu.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 11:20
Abone Ol google-news

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 5 Kasım 2009 tarihinde Tunceli'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanında Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de olduğunu hatırlattı. Önergede, Tunceli'den "Dersim (Tunceli)" olarak bahseden Halis, "Diyanetten ve Alevi sorununun çözümü için Alevi Çalıştaylarını düzenlemekten sorumlu olan Sayın Çelik ziyaret günü, Tunceli'de Fethullah Gülen cemaatine ait olan Özel Munzur Koleji'nin açılışını yapmıştı" dedi.

Halis, Fethullah Gülen'in internete düşen yeni bir videobant kaydında, "Artık Kürt istiklali, hürriyeti, vatanı falan diyorlar. Hafizanallah kalkar eskiden yaptıkları gibi burayı da verelim bu adamlara gaileyi giderelim derlerse arkadan Türkiye'de Kızılbaşlık meselesi geliyor. Şimdi bunların içinde mollalar var, hocalar var, şeyhler var, dindarlar var. Açtığımız okullarda ve ders verdiğimiz üniversiteye hazırlık kurslarında bunlarla diyalog kurabiliyoruz. Bir ölçüde bu dalgaları kırma imkânımız oluyor. Bu sertlikleri kırma imkânımız oluyor. Fakat esas, aslen Nuseyri olan Ermenilerden, Süryanilerden meydana gelmiş aslen Nuseyri olan Tunceli civarındaki Aleviler bu işin arkasındadır. Bunlar Türkiye'de gaileler açtığı zaman devletinizle ordunuzla bu işin karşısına çıkamazsınız ve bunların dinleri yoktur" sözleriyle Alevilere hakarette bulunduğunu ve Alevilerin Sünnilikle eritilip yok edilmesini öngördüğünü öne sürdü.

Halis önergesinde Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:
"Hükümetinizin Gülen cemaati ile bir ilişkisi var mıdır? İlişkiniz yoksa, Devlet Bakanı Faruk Çelik hangi sıfatla Özel Munzur Koleji'nin açılışını yaptı? Fethullah Gülen'in Alevilere yönelik eritme politikasını ve Tunceli Alevilerine yaptığı hakareti doğru buluyor musunuz? Fethullah Gülen cemaatinin, Aleviliği eritip Sünnileştirme hedefi ve girişimleri karşısında Alevi Çalıştayı düzenleyen hükümet olarak bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler