Ecevit genel başkanını açıkladı

Rahşan Ecevit, yeni kurduğu parti için Genel Başkanlığa seçtiği ismi açıkladı. DSP Genel Başkanı Masum Türker'den ise Ecevit'e uyarı geldi.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 11:57
Abone Ol google-news

DSP'yi kurduğu 24 yılın ardından yollarını ayırarak, yeni partisi DSHP'yi kurma kararı alan Rahşan Ecevit, son olarak, gazeteci-yazar Hulki Cevizoğlu'nun Genel Başkanlığı'nı açıkladı.

Ecevit, DSHP'nin Mithatpaşa'da bulunan yeni parti binasında, Cevizoğlu ile çalışmalarını sürdürürken, Ecevit'e DSP Lideri Masum Türker'den uyarı geldi.

Türker, Hulki Cevizoğlu'nun Genel Başkanlığı'nı, "Rahşan Hanım kendi yolunu çizmiştir, bu konuda berber çalışacağı arkadaşı seçmiştir, kendisine başarılar diliyoruz" sözleriyle değerlendirdi. "Ancak, 'Demokratik Sol' sözünü kullanmak, güvercini kullanmak hem siyasi partilerin ilgili maddelerine aykırıdır" diyen Türker Rahşan Ecevit'e şöyle seslendi:

"Üstelik biz, 'Demokratik Sol' ismini, hem de güvercinin marka tescili yaptık. Bu konuda itilafa düşmemek için, lütfen DSP'yi çağrıştıracak isim ve markalarla, amblemlerden vazgeçsinler. DSP'yi kendileri kurdular, saygımız sonsuza kadar edecektir ama 'Demokratik Sol' ve amblem kurumsal olarak bu partinin, DSP'nin mensuplarına aittir. Bu partinin mensupları da milyonlardır, onların emeği ile bu noktaya gelmiştir. Bu konuda da kendileri partiyi kurarken dikkatli olmalarını isterim.

DSHP ismi dava konusu

Şu anda aldıkları isim dava konusu olacak bir isimdir, çünkü Siyasi Partiler Yasası'nın ilgili maddesi 'hiçbir parti, başka partiyi çağrıştıracak amblem ve isim kullanamaz' der. Ben Genel Başkan seçilir seçilmez, birileri böyle yapar problem olmasın' diye marka tescili yaptırmıştım. DSHP'nin açılımı partiyi çağrıştırmaktadır, biz bu isme sahip çıkarız, gerekirse dava konusu da yaparız. Demokratik solcuların haklarını, biz takipçisi oluruz. Bu yalnız benim değil, DSP'nin meselesidir. Bizim yaptığımız gayet doğaldır, etik olmayan benzeştirmeye çalışmaktır." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler