Biber gazı KKTC'de

KKTC Cumhuriyet Meclisi, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş, Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa Tasarısı'nı görüşürken, tasarıya karşı çıkan ve bugün greve başlayan sendikalar meclis binası önünde eylem yaptı. Polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 12:58
Abone Ol google-news

KKTC'de tasarıya karşı çıkan 28 sendika ve sivil toplum örgütü tarafından oluşturulan Sendikal Platform, ''Göç Yasası'' olarak nitelendirdiği tasarının geri çekilmesini istiyor.

Meclis binası ile Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünden geçen yolu trafiğe kapatan ve polis engelini aşmaya çalışan sendikacılarla polis arasında gergin anlar yaşandı.
Polis, çıkan arbedede bazı göstericileri tutukladı. Tutuklanan kişilerin serbest bırakılmasını isteyen sendikacılar, polisin üzerine ve meclis binasına yumurta, domates ve tahta parçaları fırlattı.

Polis, göstericilerin üzerine biber gazı sıktı. Gazdan, göstericilerle birlikte polisler ve gazeteciler de etkilendi. Çıkan arbedede baygınlık geçiren polis memurları oldu. Göstericiler, üzerinde Başbakan Derviş Eroğlu'nun fotoğrafının da bulunduğu pankartı yaktılar.

Tutuklu arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar eylemlerine devam edeceğini duyuran sendikacılar, meclis önünden Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü binasına yürüdü.
Tutuklu kişilerin serbest bırakılması için muhalefet partilerinden bazı milletvekilleri de devreye girdi.
 

Tepkiye neden olan yasa tasarısı

KKTC'de kamuda yeni çalışmaya başlayacaklar için yeni maaş, ücret, ödenek ve ek mesai sistemi getiren Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa Tasarısı, Cumhuriyet Meclisi İdari ve Sosyal İşler Komitesinin 20 Kasım Cuma günü yaptığı ve muhalefet milletvekillerinin katılmadığı toplantısında, oy birliğiyle geçti.

Cumhuriyet Meclisinden yapılan açıklamaya göre, yasa tasarısı, kamuda, kamu tüzel kişiliklerinde, kamu iktisadi teşebbüslerinde, kamu iştiraklerinde ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaya başlayacak memur ve işçilere uygulanacak maaş ve özlük haklarında yeknesaklık sağlamak ve performansı artırmak amacıyla hazırlandı. Yasa tasarısına göre, kamuda yeni istihdam edilecek kişiler, istenilen performans puanını alamazlarsa bulundukları derece içinde bir üst kademeye geçemeyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler