Diyarbakır'da UFO sergisi

SİRİUS Ufo Uzay bilimleri Araştırma Merkezi tarafından Diyarbakır'da ''Ufo Sergisi'' açıldı.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 12:35
Abone Ol google-news

Merkezi İstanbul'da bulunan SİRİUS Ufo Uzay bilimleri Araştırma Merkezi tarafından dünyada ve Türkiye'deki uzaylılarla ilgili bilgileri yurttaşlarla paylaşmak amacıyla düzenlenen sergi Diyarbakır'da açıldı. Bir alışveriş merkezinin daveti üzerine Diyarbakır'a gelen SİRİUS Ufo Uzay bilimleri Araştırma Merkezi yetkililerinin açtığı sergi yoğun ilgi gördü.

SİRİUS Ufo Uzay bilimleri Araştırma Merkezi Proje Koordinatörü Kaan Cankardeş, amaçlarının dünyadaki ve Türkiye'deki UFO ve uzayla ilgili bilgileri toparlayıp, sergilerle ve konferanslarla halka anlatmak olduğunu kaydetti.

Diyarbakır'daki bir alışveriş merkezinin davetini kabul ederek geldiklerini ve sergiyi açtıklarını ifade eden Cankardeş, 1996 yılından bu projeyi yürüttüklerini ve proje kapsamında sergiler ve konferanslar düzenlediklerini belirtti.

Cankardeş, ''Güneydoğuya ilk kez geliyoruz. Daha önce İstanbul'un çeşitli yerleri ile İzmir, Denizli ve Antalya'da bulunduk. Diyarbakır'a ilk gelişimiz. Amacımız dünyadaki ve Türkiye'deki UFO ve uzayla ilgili bilgileri toparlayıp sergi ve konferanslarla halka anlatmaktır. 15 gün açık kalacak müzemizi vatandaşlar gelip gezebilir'' dedi.

Sergide, uzaylılara ait araçlar, uzaylıların maketi ve uzaylılarla ilgili çeşitli yayın organlarında çıkan haberler ve araştırmalar yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler