Bahçeli'ye 2 ayrı dava

MHP 9. Olağan Büyük Kongresi'nden önce MHP Genel Başkanlığı'na aday olacağını açıklayan, ancak kongre günü salona gelmeyen ve aday olmayan işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz, Genel Başkan Devlet Bahçeli aleyhine birisi tüzük gereği iptal davası, diğeri de şahsi tazminat davası olmak üzere iki ayrı dava açtı.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 13:41
Abone Ol google-news

MHP 9. Olağan Büyük Kongresi'nden önce MHP Genel Başkanlığı'na aday olacağını açıklayan, Ahmet Reyiz Yılmaz, kongrede yapılan tüzük değişikliğinin parti kurucusu avukatlardan Faruk Evirgen tarafından incelendiğini ve yapılan tüzük değişikliğinin usule uygun olmadığının ortaya çıktığını ifade ederek MHP 9. Olağan Kongresi'nin iptali ve Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanlığı'nın düşürülmesi için Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtıklarını bildirdi.

Yılmaz, kongre öncesi Bahçeli'nin kendisini AKP ve İsrail ajanlığı ile suçladığını ve AKP ve Başbakan'ı açıktan tehdit ederek Hükümet ve Emniyet güçlerini teyakkuza geçirip Kongre ortamını gerdiğini ve kendisini tabana hedef göstermek yolu ile suç işlediğini kaydederek Bahçeli aleyhine 40 bin TL'lik şahsi tazminat davası açtığını da belirtti.

Yılmaz, tazminat davasından elde edilmesi muhtemel 40 bin TL'yi şehit ailelerine bağışlayacağını ifade ederek "Bu sayede yıllardır şehitler sayesinde gelen parti yardımları üzerinde saltanat sürenlerden birkaç kuruşu geriye alarak asıl sahiplerine de ulaştırmış olacağıma inanıyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler