İstanbul'un 'Edebiyat Mevsimi'

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle 7-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştireceği 1. İstanbul Edebiyat Festivali'nin tanıtımı yapıldı.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 13:59
Abone Ol google-news

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle7-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştireceği 1. İstanbul Edebiyat Festivali’nin basın toplantısı dün Golden Horn Otel’de yapıldı.

Toplantıda konuşan başkan Ali Ural, yirmi etkinlik ve elliyi aşkın sanatçının katıldığı bu festivalin amacının “edebiyatseverlerle edebiyatçıların süreklilik içinde etkileşim kurmalarını sağlamak” olduğunu dile getirdi. Ural, İstanbul’un bir edebiyat şehri olduğunu hatırlatmak amacıyla çıktıkları bu yolda her yıl festivali tekrarlamak istediklerini belirtirken, şiir, roman, hikâye, deneme gibi başlıca edebiyat dallarında o yıl öne çıkan edebiyatçılara ödül vermeyi planladıklarını da söyledi.

Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yapacağı ‘Edebiyat Mevsimi’ izlekli festivaldeki şiir, roman, deneme, hikâye ve çeviri atölyelerine aralarında Aslı Erdoğan, Ayfer Tunç, Mario Levi, Elif Şafak, Turgay Nar, Enver Ercan, Haydar Ergülen, Adnan Özer, Hilmi Yavuz ve Selim İleri gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda yazar katılacak. Festival kapsamında ayrıca, Kemal Tahir, Tarık Buğra ve Cemil Meriç için birer sergi açılırken; sinema, tiyatro gösterileri ve müzik dinletilerinin yanı sıra kitap müzayedeleri, Boğaz gezileri, okur-yazar buluşmaları ve şiir akşamları da düzenlenecek. (Ayrıntılı bilgi için: www.tyb.org.tr / 0 312 417 45 70)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler