Ben-Eliezer Türkiye'de

İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer, temaslarda bulunmak üzere İstanbul'dan Ankara'ya geldi.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 17:36
Abone Ol google-news

İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı  Binyamin Ben-Eliezer'in yarın Türkiye ile İsrail arasında IV. dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısına katılması bekleniyor.

 

Arınç ve Davutoğlu ile görüşme

Ben-Eliezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı uğurlamak için havaalanında bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştü.

Arınç görüşmede, Başbakan Erdoğan'ı uğurlamak için havaalanına geldiğini belirterek, "Başbakan yurt dışına çıkacak. Tesadüf sonucu sizinle burada görüşüyorum" dedi.

Arınç daha sonra şunları kaydetti:
"Türkiye-İsrail ilişkilerinin her yönüyle daha iyi olmasını istiyoruz, bu konuda çaba sarf ediyoruz. Zaman zaman sıkıntılar olsa da iki ülke ilişkilerinin çok düzenli ve istikrarlı olması lazım. Sayın bakanın böyle büyük bir iş adamı grubu ile gelmesi çok önemli, umarım görüşmeler yararlı olur."

Konuk bakan da Ankara'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çok büyük iş adamı grubu ile Türkiye'ye geldiğini, İstanbul'da çok yararlı görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Ben-Eliezer, aynı şekilde bu görüşmeleri geniş bir biçimde Ankara'da da yapacağını ifade ederek, "Benim buraya gelişimin bulutları dağıtacağını umuyorum. Türkiye bizim müttefikimizdir. Türkiye ile ilişkilerimizi stratejik olarak görmeye devam edeceğiz" dedi.

Konuk bakan Ben-Eliezer Arınç ile görüşmesinin ardından da Başbakan Erdoğan ile birlikte Libya'ya gidecek olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Bu görüşmenin başında herhangi bir açıklama yapılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler