Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 80. yıldönümü

Büyük Önder Atatürk'ün 15 Eylül 1928'de Sinop'a gelişinin 80. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Törenlere, Vali Zeki Şanal, AKP Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkan Vekili Cevat Özçetin ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 14:25
Abone Ol google-news

Büyük Önder Atatürk'ün 15 Eylül 1928'de Sinop'a gelişinin 80. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Atatürk'ün Sinop'a gelişinin yıl dönümü nedeniyle İskele Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, denizden tekne ile karaya çıkarılan ve Atatürk'ü sembolize eden bayrak, öğrenciler tarafından Vali Zeki Şanal'a teslim edildi.

Daha sonra Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu, ardından da Adliye Sarayı'ndaki Atatürk Müze ve Kütüphanesi ziyaret edildi.
Atatürk'ün Gülhane Parkı Nutku'ndan sonra 15 Eylül 1928'de alfabe derslerinin dördüncüsünü verdiği Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndaki törende, Atatürk'ün Sinop'a gelişini konu alan ve zamanın Sinop Gazetesi'nde yayımlanan makale okundu. Ardından Atatürk'ün Sinop'a gelişi ve harf devrimiyle ilgili bilgi verildi.

Törenlere, Vali Zeki Şanal, AKP Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkan Vekili Cevat Özçetin ile diğer protokol üyeleri katıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler