Ankara'da servis araçlarına denetim

Okuların açılmasıyla birlikte servis araçlarına uygulanan denetimler de arttı. Ankara'da denetlenen 321 servis aracından 66'sına ceza kesildi. Teknik donanımları eksik 5 araç ise trafikten men edildi. Sürücülere en fazla ceza öğrencilerin emniyet kemeri takmaması nedeniyle kesildi. Emniyet yetkilileri denetimlerin sıklaşarak süreceğini belirtti.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 14:50
Abone Ol google-news

Turan Güneş Bulvarı, Konya Yolu ve İvedik başta olmak üzere Ankara genelinde trafik ekiplerince oluşturulan kontrol noktalarında servis araçları denetlendi. Eksiklikleri olan servis sürücülerine ceza kesildi. Sürücülere en çok ceza öğrencilerin emniyet kemeri takmaması nedeniyle yazıldı.

Denetimlerin aynı sıklıkla süreceğini belirten emniyet yetkilisi, taşımacılığın ağırlıklı servis araçlarıyla yapıldığı Ankara'da öğrencilerin can güvenliği içinde ev ve okullarına ulaşmaları için denetimlerini sıklaştırdıklarını söyledi.

Denetimlerde özellikle aracın teknik donanımlarını kontrol ettiklerini hatırlatan yetkili, bazı araçların arkasındaki kırmızı ''Dur'' ışıklı levhasının çalışmadığını, kapıların otomatik olmadığını, camlarda korkuluklar bulunmadığını ve yolcuların emniyet kemeri takmadıklarını tespit ettiklerini, bu tür eksiklikleri bulunan araçların sürücülerine ceza yazdıklarını belirtti.

Öğrencilerin emniyet kemeri takmaması durumunda sürücüye 55 YTL ceza kestiklerini hatırlatan emniyet yetkilisi, sürücülerden, öğrencilerin emniyet kemerini takmalarını sağlamalarını istedi.

Küçük yaştaki öğrencileri taşıyan servis araçlarında sürücünün haricinde öğretmen ya da yardımcı bulunması gerektiğini de kaydeden yetkili, kontrol ettikleri araçlardaki öğrencileri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardıklarını söyledi.
 

Denetimler sürecek

Bu sene başlatılan uygulama ile aynı kuralı tekrar ihlal eden sürücüleri, bağlı bulundukları servis odasına ve öğrencisini taşıdıkları okula yazıyla bildirdiklerini aktaran yetkili, okul yönetimi, servis odaları ve okul aile birliklerinin çocukların güvenliğini düşünerek bu sürücüler hakkında gerekeni yapmalarını önerdi.
Emniyet yetkilisi, uygulamaların okullar açık olduğu sürece Ankara genelinde özellikle okulların başlama ve bitiş saatlerinde devam edeceğini, hatalı sürücüler ile eksiklikleri bulunan araçlara ceza kesileceğini ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler