Komisyonlara yeşil ışık

ntvmsnbc.com sitesinin verdiği habere göre, Ermenistan'nın 1915 olaylarını araştıracak bir ortak tarih komisyonu kurulması önerisine sıcak bakmaya başlaması üzerine Ankara da bir dizi komisyona yeşil ışık yaktı.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 16:11
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erivan ziyareti sonrası Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni bir dönem başlıyor. Eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Türkiye’nin 2005 yılında yaptığı soykırım iddialarını araştıracak ortak bir tarih komisyonu kurulması önerisine “Ön koşulsuz diplomatik ilişki kuralım ve iki tarafı ilgilendiren konular hükümetler arası bir komisyonun çatısı altında ele alınsın” diyerek yanıt vermişti.


Erivan’da iş başına gelen yeni hükümetin ise ortak tarih komisyonu konusunda çok daha açık bir tutum sergilediği bildirildi. Bu gelişme üzerine Ankara da bir dizi komisyona yeşil ışık yaktı.

Eş zamanlı olarak kurulabileceği belirtilen bu komisyonlardan birinin Türkiye ile Ermenistan arasında nasıl diplomatik ilişki kurulabileceği üzerinde çalışması öngörülüyor. Ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri geliştirme yollarını araştıracak komisyonların da kurulması gündem geldi.

Konunun, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmaları için gideceği New York’ta Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan’la yapacağı görüşmede bir kez daha ele alınması bekleniyor.

Türk, Azeri ve Ermeni Dışişleri Bakanları'nın gerçekleştireceği üçlü görüşme sonrası gelecekte liderler seviyesinde üçlü bir zirvenin yapılabileceği de beklentiler arasında bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler