Altında düşüş öngörülüyor

Türk Mücevhercileri Birliği (JTR) Başkanı İmam Altınbaş, dünya piyasalarında 1.172 doları gören altının ons fiyatının, 3 ile 6 ay arasında 900 dolarlara gerilemesini beklediğini, buna parelel 88 liraya yükselen 22 ayar 1.75'lik çeyrek altın fiyatının da 70 liraya kadar düşeceğini öngördüğünü açıkladı.

Yayınlanma: 25.11.2009 - 11:31
Abone Ol google-news

Active Academy tarafından düzenlenen, "Uluslararası Altın Zirvesi"nde soruları yanıtlayan  Türk Mücevhercileri Birliği (JTR) Başkanı İmam Altınbaş, altın fiyatlarının artık çok fazla yükseleceğini düşünmediğini belirterek, "Hatta altının geriye doğru geleceğini bekliyorum" dedi. Dünyada fiziki altın kullanımı yüzde 50'ye düşmesine karşın, altın fiyatlarının aşırı değerlenmesini doğru bulmadığını dile getiren Altınbaş, "Bir şeyin çok değerlenebilmesi için kullanıcısının, talebinin çok olması lazım. Şimdi altın kullanılmıyor. Fizikken tüketilmiyor. O zaman bunun değeri neden artıyor? Dolayısı ile değerinin niye arttığını da anlamıyorum, bu fiyatların geriye doğru geleceğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.
 

Altın fiyatları 3 ile 6 ay arasında düşer

Fiyatların, dünyada altının ons fiyatının düşmesi ile mümkün olabileceğini belirten Altınbaş, "Dünyada altının ons fiyatlarının 3 ile 6 ay arasında 900 dolar seviyesine gelmesini bekliyorum. Buna paralel olarak 22 ayar 1.75'lik çeyrek altın fiyatları da geriye doğru gelir. Altının ons fiyatı düşünce, o da düşecek. Şimdi 88 lira ise ons'un düşmesine paralel olarak 70 liraya doğru gelir. Bu da 3 ile 6 ay arasında olur" şeklinde değerlendirmede bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler