'Neşeli Hayat' yarın seyirciyle buluşacak

Yılmaz Erdoğan'ın dramatik ve komedi ögelerinin iç içe geçtiği yeni filmi ''Neşeli Hayat'' yarın sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Yayınlanma: 26.11.2009 - 09:14
Abone Ol google-news

Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın üstlendiği filmin yapımcısı Necati Akpınar. Senaryosunu Yılmaz Erdoğan, Oğuzhan Koç, Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak'tan oluşan ekibin kaleme aldığı filmin müzikleri Denis Erdoğan'ın imzasını taşıyor. Yılmaz Erdoğan'ın Noel Baba Rıza Şenyurt karakterini canlandırdığı filmin diğer oyuncuları Cezmi Baskın, Sinan Bengier, İbrahim Büyükak, Emre Canpolat, Murat Eken, Ayça Erturan, Gözde Kansu, Oğuzhan Koç, Ersin Korkut, Bülent Emrah Parlak, Büşra Pekin, Erdal Tosun, Eser Yenenler ve Metin Yıldız. Kış aylarında İstinye Park ve Reşitpaşa mahallesi ile İstanbul'un çeşitli mekanlarında çekilen ve Yılmaz Erdoğan'ın ''küçük adamın, büyük hikayesi'' olarak tanımladığı filmde, Noel Baba olarak iş bulan Rıza Şenyurt'un hikayesi işleniyor.

''Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika'' adlı film de bu hafta vizyona girecek. Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Murat Aslan'ın üstlendiği filmin müziklerini İskender Paydaş hazırladı. Peker Açıkalın, Önder Açıkbaş, Durul Bazan, Timur Acar, Erdem Akakçe, Ruhi Sarı, Tuğba Ünsal, Levent Özdilek, Oya Aydoğan, Burhan Öçal, Zeynep Beşerler, Erdal Tosun, Kadir Çöpdemir ve Metin Belgin'in rol aldığı film, Türkiye'nin en zengin iş adamının ailesi ile dünya turuna çıkması ve Güney Afrika kıyılarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılması ile başlıyor.

Çekim mekanları Türkiye, Los Angeles ve Güney Afrika olan filmin konusu özetle şöyle:
''Film, Türkiye'nin en zengin iş adamının ailesi ile dünya turuna çıkması ve Güney Afrika kıyılarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılması ile başlıyor. Korsanlar iş adamı için Türkiye'den yüklü miktarda fidye istiyorlar. Türk Hükümeti de iş adamının kurtarılması için askeri bir tim gönderilmesine karar veriyor. Ancak bir diplomatın önerisi dikkate alınarak, uluslararası ilişkilerin hassas dengesi sebebiyle bu iş için resmi bir tim değil de, 'Her Türk asker doğar' sözünden yola çıkarak illegal bir tim oluşturuluyor. Hükümlülerden oluşan ve şartlı tahliye anlaşması yapılan bu timde hanutçuluk yapan dolandırıcı Kuru Kadir, elektronik mühendisi, ancak korsan CD basmaktan sabıkalı Korsan Ercüment, sokaklarda büyümüş, tek derdi ünlü bir şarkıcı olmak isteyen, düğün şarkıcısı Kirli Şahin, korkak kumarcı Kadırgalı Sarı Recep, kuru sıkı tabancaların namlularını delerek, gerçek tabancaya çevirip satmaktan hüküm giyen Laz Mahmut, birçok üst düzey bürokratı dolandıran Mahsun Güler ve uluslararası birçok terör operasyonunu başarı ile yönetmiş, ancak bir sebeple hapishaneye düşmüş Albay Mehmet Kara vardır.''

Yaklaşık olarak, 4 milyon dolarlık bütçe ayrılan film için Bahçeköy'e Afrikalı bir yerli köyü ve Somalili bir korsan şehri kuruldu. Yerli köyünün orjinaline çok yakın olabilmesi için her detay düşünüldü ve tasarımı Kenyalı bir sanat ekibinin danışmanlığında yürütüldü. Film için Terminatör 3, Ghost, Titanic, Godzilla, Armageddon, Star Trek VII, Stargate gibi önemli Hollywood filmlerinde çalışan Anatomorphex şirketinden robot hayvanlar kiralandı.

 

Sinemalar

METROPOL: ''Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika'', ''Kurtlar Vadisi Gladio'', ''Nefes: Vatan Sağolsun'', ''Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay'', ''Neşeli Hayat'', ''7 Kocalı Hürmüz'', ''Disney'in Yeni Yıl Şarkısı''.

ARMADA: ''Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika'', ''Neşeli Hayat'', ''Kurtlar Vadisi Gladio'', ''Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay'', ''Disney'in Yeni Yıl Şarkısı'', ''Nefes: Vatan Sağolsun'', ''Neşeli Hayat'', ''7 Kocalı Hürmüz'', ''2012''.

MEGAPOL: ''Kurtlar Vadisi Gladio'', ''Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika'', ''2012''

OPTİMUM: ''Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika'', ''Neşeli Hayat'', ''Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay'', ''7 Kocalı Hürmüz'', ''Kurtlar Vadisi Gladio'', ''2012'', ''Disney'in Yeni Yıl Şarkısı'', ''Nefes: Vatan Sağolsun''

KIZILAY BÜYÜLÜ FENER: ''Neşeli Hayat'', ''Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika'', ''Kurtlar Vadisi Gladio'', ''Disney'in Yeni Yıl Şarkısı'', ''7 Kocalı Hürmüz'', ''2012'', ''Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay''.

BAHÇELİEVLER BÜYÜLÜ FENER: ''7 Kocalı Hürmüz'', ''2012'', ''Kurtlar Vadisi Gladio'', ''Neşeli Hayat'', ''Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika''.

KIZILIRMAK: ''Kurtlar Vadisi Gladio'', ''7 Kocalı Hürmüz'', ''Aşk Geliyorum Demez'', ''İki Dil, Bir Bavul''.
 

Sergi

ANADOLU AJANSI SANAT GALERİSİ: Tamer Derican'ın resim sergisi, 2 Aralık'ta kapılarını açacak. Yağlıboya çalışmaların yer aldığı sergi, 18 Aralık'ta sona erecek.

ALTANAY SANAT GALERİSİ: Yasemin Lumalı
'nın ''Kibele'nin Seyir Defterinden Bilinçaltına Yolculuk'' başlıklı resim sergisi, 5 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

ARDA SANAT GALERİSİ: ''Ustalardan Karma Sergi'', Kasım ayı sonuna kadar sürecek.

ATLAS SANAT GALERİSİ:
Ressam Yıldız Doyran'ın ''Yaşam Başka Yerde'' adlı sergisi, 4 Aralık'a kadar sanatseverlerle birlikte olacak.

ÇENGELHAN RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ: ''Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar''
14 Şubat'a kadar görülebilir.

ELELE SANAT GALERİSİ: Süleyman Saim Tekcan'ın gravür sergisi, 3 Aralık'a kadar sanatseverleri bekliyor.

GALERİ SOYUT: Fatih Mika'nın ''Geçmişten Geleceğe'' resim sergisi, 2 Aralık'a kadar gezilebilir.

GALA SANAT GALERİSİ: Ressam Handan Kayakökü'nün sergisi, Kasım ayı sonuna kadar açık olacak.

GALERİ POLART: Salon 1'de Yusuf Çöloğlu'nun resim, Salon 2'de Şeref Doğan'ın heykel, Salon 3'te Melike Doğan'ın baskı ve heykel sergileri, 3 Aralık'a kadar sanatseverleri bekliyor.

G&G SANAT GALERİSİ: Hasan Pekmezci, Hüseyin Yıldırım, Mehmet Ali Doğan, Tuğrul Velidedeoğlu'nun ''Güz Esintisi'' isimli sergisi, 4 Aralık'a kadar gezilebilecek.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SANAT MÜZESİ: Osmanlı hanedanının portrelerini 3 yıllık bir çalışmayla tuvale aktaran ressam Abdurrahman Kaplan'ın sergisi sanatseverlerle buluştu. Sanatçının 36 Osmanlı padişahını tuğralarıyla birlikte işlediği sergide, padişahların 20 metrekarelik dev boyuttaki soy ağacı da yer alıyor. Sergi, 30 Kasım'a kadar Hacettepe Üniversitesi Sanat Müzesi'nde sanatseverlerle birlikte olacak.

GALERİ Z: Karma sergi, Kasım ayı sonuna kadar izlenime sunulacak.

GRUP SANAT GALERİSİ: Özdemir Altan'ın resim sergisi, 8 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

HELİKON SANAT GALERİSİ: Ressam Cansen Ercan'ın yapıtları, 5 Aralık'a dek galeride olacak.

İLAYDA SANAT GALERİSİ:
Karma sergi, Kasım ayı sonuna kadar gezilebilir.

İLHAN SANATEVİ: Burcu Arıcı
'nın resim sergisi, 4 Aralık'a kadar galerinin konuğu olacak.

KRİŞNA SANAT GALERİSİ: ''Türk Sanatında Mistik Dokunuşlar'' adlı sergi, 9 Aralık'a kadar açık kalacak.

MART SANAT GALERİSİ: ''Çağdaş Hat Sergisi''
, 30 Kasım'a kadar ziyaretçileri bekliyor.

MEDYA SANAT GALERİSİ: Serap Demirağ
'ın ''Ve Işık... Ve Ateş... Ve Can...'' adlı yağlı boya resim sergisi, 2 Aralık'a dek görülebilir.

MERKEZ BANKASI SANAT GALERİSİ:
Banka koleksiyonundan seçkilerin yer aldığı ''Günümüz Türk Resminde Figüre Bakış'' başlıklı sergi, 9 Aralık'a kadar gezilebilecek.

MUSTAFA AYAZ MÜZESİ VE KÜLTÜR MERKEZİ: Mustafa Ayaz
'ın resimleri, 11 Aralık'a kadar izlenime sunulacak.

MUNİART: Şirin Gülcen Eren'in takı sergisi, 30 Kasım'a dek Başkentli sanatseverlerle birlikte olacak.

SEVGİ SANAT GALERİSİ:
Ressam Hayrettin Sönmez'in yapıtları, 5 Aralık'a kadar açık kalacak.

SİYAH-BEYAZ SANAT GALERİSİ: Nihat Kemankaşlı
'nın resim sergisi, 16 Aralık'a kadar ziyaret edilebilir.

TAKIANTİKA:
Heykeltraş Özer Aktaş'ın yapıtları, 6 Aralık'a kadar görülebilir.

TRANSPARAN SANAT GALERİSİ:
Karma sergi, ay sonuna kadar gezilebilir.

VALÖR SANAT GALERİSİ:
Karma sergi, ay sonuna kadar izlenimde olacak.

ZİRAAT BANKASI KÜLTÜR MERKEZİ: Seçil Erel'in resim sergisi, 11 Aralık'a kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler