İDOB'tan sezonun ilk dans çeşitlemesi

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin, sezonun ilk dans çeşitlemesi ''Circle of Fifths-Bolero-Paquita'' adlı eserinin prömiyeri 2 Aralık'ta Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde yapılacak.

Yayınlanma: 26.11.2009 - 09:45
Abone Ol google-news

Minimalizmin öncülerinden Philip Glass'ın müziği üzerine koreografisini Christopher D'Amboise'un yaptığı dünyaca ünlü eser ''Circle of Fifths'' ile başlayacak program, koreograf Uğur Seyrek'in imzasını taşıyan ''Bolero'' ile neoklasik tarzın doruklarına çıkacak.  Program, klasik balenin ustası Marius Petipa'nın unutulmaz eseri ''Paquita'' ile son bulacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nin ardından ilk defa Süreyya Sahnesi'nde sahnelenecek olan ''Circle of Fifths'', Christiana Latre'den sonra Demet Gökçelik, ''Paquita'' ise Zeynep Odabaşı tarafından yorumlanacak. Aralarında İlke Kodal, Arkın Zirek, Tülay Yalçınkaya, Selim Borak, Deniz Zirek, Berk Sarıbay, Çiğdem Öztürk, Özerk Tozkoparan, Barış Adikti, Cem İndere ve Zuhal Balkan gibi dansçıların bulunduğu kadrosuyla seyirci karşısına çıkacak çeşitleme, hem çağdaş hem de klasik bale hayranlarına unutamayacakları bir program sunacak.

Eserin sahne düzenlemesi Behçet Malikler, kostümleri Holly Hynes ve Gizem Betil, ışık tasarımı Mark Stanley, Taner Aydın ve Şener Akyamaner imzası taşıyor. Eser, 4, 8, 10, 15 ve 24 Aralık ile 5 ve 8 Ocak 2010 tarihlerinde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

'La Traviata' 3 Aralık'ta

Dünya opera repertuvarının en çok yorumlanan eserlerinden biri olan Giuseppe Verdi'nin ''La Traviata'' adlı operası, Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde 3 Aralıkta sahnelenecek. Yekta Kara'nın çağdaş bir yorumla sahneye koyduğu eser, şefler Antonio Pirolli ve Murat Kodallı yönetiminde sanatseverlerle buluşuyor. Alexsandre Dumas'nın 1848'de yazdığı ''Kamelyalı Kadın'' romanını temel alan yapıt, Francesco Maria Piave'nin librettosuyla 3 perde olarak sahneleniyor.
 

Sezen Aksu 3 Aralık'ta sahneye çıkacak

Sezen Aksu ve Burak Kut, Çağdaş Eğitim Vakfının ''Yedi Tepe'den Yedi Kıta'ya İstanbul'un Ritmi Konseri''nde sahneye çıkacak. Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (ÇEV) başta müzik olmak üzere resim, edebiyat ve diğer kültür sanat alanlarında yetenekli gençleri tespit edip, dünya çapında önemli kültür ve sanat elçileri olması yolunda destekleyen ''Genç Yetenekler Projesi'' kapsamında düzenlenen konser 3 Aralık'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Konserden elde edilecek gelir, öğrenimlerine Berklee College of Music'de devam eden Bulut Gülen, Burak Beşir, Ekin Cengizhan ve Berklee College of Music'in İstanbul seçmelerinde burslu olarak öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin eğitiminde kullanılacak. Konserde, Berklee College of Music'te öğrenimine devam eden Emir Çerman, Bulut Gülen, Burak Beşir ve Ekin Cengizhan, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde kendi bestelerinin yanı sıra kendi yorumlarını katarak düzenledikleri Sezen Aksu ve Burak Kut'un bazı parçalarını da seslendirecek. Konuk sanatçılar Sezen Aksu ve Burak Kut da İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde eserleri seslendirerek öğrencilere destek olacak.
 

Yeni Türkü 28 Kasım'da konser verecek

Çocukluklarından bu yana birlikte dans eden 7 kardeşten oluşan Los Vivancos yarın Cemal Reşit Rey Konser (CRR) Konser Salonu'nda sahneye çıkacak. Jolly Joker Balans'ta, 28 Kasım'da bu yıl 30. sanat yılını kutlayan Yeni Türkü, ''30 Yılın Türküsü'' adlı konserde şarkılarını seslendirecek. Geceye Yavuz Bingöl eşlik edecek.

Seattle'da kurulan ve müziklerinde Punk ve Çingene müziğini harmanlayan ''Kultur Shock'', ''Integration Fall 2009 Turnesi'' kapsamında 29 Kasım'da Jolly Joker Balans'ta sahne alacak. Fransız piyanist Wilhem Latchoumia, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Notre Dame de Sion Lisesi iş birliğiyle, Notre Dame De Sion Lisesi'nde 2 Aralık'ta çağdaş bestecilerin eserlerinden oluşan bir konser verecek.

Sergiler

Sanatseverler hafta boyunca Rezan Has Müzesi Sanat Galerisi'nde ''Neolitikten Selçuklu'ya Sessiz Tanıklar'', Santralistanbul'da ''Yüksel Arslan Retrospektifi'', İstanbul Modern'de ''Sarkis'', Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesinde ''Orta Çağ Anadolu Sikkelerinde Sembolizm'', Pera Müzesinde ''Chagall: Yaşam ve Aşk'', Sakıp Sabancı Müzesi'nde ''Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul; Nam-ı Diğer Aşk'' sergilerini görebilecek.

Gökçen Cabadan'ın ''Kara Kutu'' adlı solo sergisi de hafta boyunca Galeri Non'da gezilebilecek. Uçak kazalarında, kaza ile ilgili ip uçları veren ''Kara Kutu''dan yola çıkarak, olayı, anı ve mekanı tanımlamak için geçmişteki ip uçlarını malzeme olarak kullanan Cabadan, resim yerleştirmelerinde belirli bir durumu en basit şekilde açıklamak için oluşturulmuş sağlık kitaplarını, örnek aile görsellerini ve hayvan temsillerini de tekrar kurgulayarak, bu temsilleri ve yansımaları resim nesnelerine dönüştürüyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler