'Taziye' Garajistanbul'da

Murathan Mungan'ın yazdığı, Övül ve Mustafa Avkıran'ın yönettiği ''Taziye'' adlı okuma tiyatrosu, yarın Garajİstanbul'da izleyiciyle buluşacak.

Yayınlanma: 26.11.2009 - 10:16
Abone Ol google-news

Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı olarak 1993-1995 yılları arasında sahnelenen ve 12 saat süren ''Mezopotamya Üçlemesi''nin yaratıcılarının ikinci oyunu ''Taziye'', Kurban Bayramı'nın birinci günü sergilenecek. İktidar sahibi bir kadının töreler gereği kurban edilişini anlatan oyunda, Nurgül Yeşilçay, İpek Bilgin, Ayşenil Şamlıoğlu, Erdal Beşikçioğlu, Ahmet Rıfat Şungur, Onur Ünsal, Mustafa Avkıran, Hasan Küçükçetin, Gökhan Avkıran, İhsan Kılavuz ve Ata Güner rol alıyor.

Gogol'un ünlü eseri ''Bir Delinin Hatıra Defteri'' Metin Zakoğlu'nun yönetmenliği ve oyunculuğuyla, 28 Kasım Cumartesi günü Kulis Oda Sahnesi Caddebostan'da sahnelenecek. Oyunda, sürekli aşağılanan ve alaya alınan sıradan bir memur olan Aksentin İvanoviç Poprişçin'in, günün birinde çok yüksek tabakadan bir kızın kendisini sevdiğini sanarak başlayan olaylar ele alınıyor.

Ertaç Özden'in yönettiği, Gül Özden'in uyarladığı ''İki İnatçı Keçi'' adlı kukla oyunu, 28-29 Kasım'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi izlenebilecek. Doğadaki canlılar aracılığı ile insanlara, hoşgörünün sevginin, barışın ve uzlaşmacı olmanın anlatıldığı oyunda, Gül Özden, Bülent Çakırer, Mehmet K. Dostay ve Ertaç Özden rol alıyor.

Eugene Labiche'nin yazdığı, Ani Haddeler Pekman'nın sahneye koyduğu ''Lursin Sokağı Cinayeti'' adlı eser, 28 Kasım Cumartesi günü Çevre Tiyatrosu'nda gösterilecek. Komedi tarzındaki oyunda, Serkan Keskin, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak, İrem Erkaya ve Uğur Senkeri rol alıyor.

Metin Zakoğlu'nun yönettiği ''Bunlar Çıldırmış Olmalı'' adlı oyun, 29 Kasım Pazar günü Kulis Oda Sahnesi Caddebostan'da izlenebilecek. Oyunda, küçücük bir odaya kapatılan ve gizlice izlenen 30 kişinin başından geçen olaylar anlatılıyor. Komedi türündeki oyunda, Metin Zakoğlu, Yankı Atagül ve Okan Yücetürk oynuyor.

Shakespeare'in yazdığı, Nesrin Kazankaya'nın yönettiği ''Venedik Taciri'' adlı oyun, 1 Aralık Salı günü Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek. Ticaret kenti Venedik'te geçen ve adalet, para, din, aşk kavramlarının sorgulandığı oyunda, Mehmet Ali Kaptanlar, Can Başak, Muhammet Uzuner, Nesrin Kazankaya, Başak Meşe,Kayhan Teker, Mehmet Aslan, Aytunç Şabanlı, Zeynep Özden, Erdinç Anaz, Okan Kayabaş ve İlker Yiğen rol alıyor.

Gianina Carbunariu'nun yazdığı, Özen Yula'nın yönettiği ''Stop The Tempo'' adlı oyun, 30 Kasım Pazartesi günü Hayal Bistro'da seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Bugünün Romanyasındaki üç gencin yaşadıklarının ani ve büyük dönüşümünün anlatıldığı eserde, Sanem Öge, Selin Zafertepe ve Sezgi Mengi oynuyor.

Civan Canova'nın yazdığı ''Ful Yaprakları'', 1-2 Aralık'ta Atatürk Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Hiçliğin kıyısında dolananların var olma mücadelelerinin anlatıldığı ve ''Orada kimse yok mu?'' sorusuna cevap aranan oyunda, Özlem Güveli Türker, Özden Çiftçi ve Musa Uzunlar rol alıyor.

Müzikal

Haldun Dormen'in yönettiği ''Lüküs Hayat'' opereti, 2-3 Aralık'ta Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak. Zihni Göktay, Ali Gökmen Altuğ, Aslı Aybars, Ayşe Nurseli Tırışkan, Ayşegül İşsever, Betül Kızılok Bavli, Cem Melih Karakaya, Ceysu Aygen, Çağrı Özgür Hün, Derya Kurtuluş, Doğan Şirin, H. Samet Hafızoğlu, İlhan Kılımcı, İrem Arslan Aydın, Münir Kutluğ, Özgür Dağ, Savaş Barutçu, Şenay Saçbüker, Tolga Çoşkun, Uğur Arda Aydın, Ümran İnceoğlu, Yılmaz Arda ve Alp Kıray'ın rol aldığı oyunda, küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık'ın bir zenginin evine girmeleriyle başlarına gelen ilginç olaylar anlatılıyor.

Fırat Bağcı ve Uğraş Güneş'in yazdığı, Abdullah Şahin'in yönettiği ''Gazino Bülbülü'' adlı müzikal, 28 Kasım Cumartesi günü Profilo Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Göksel Kartal, Behiç Karacı ve Hilmi Birol'un sazlarıyla eşlik ettiği oyunda, Umut Akyürek, Ferdi Atuner, Fulden Akyürek, Hülya Şen, Muhlis Asan, Ortans Kıvanç, Fatih Kurt, Pekçan Türkeş, Atilla Mete ve Abdullah Şahin rol alıyor. Oyunda, evlilikte aşk sorgulanarak, ''evlilik aşkı öldürür mü ya da aşkı yaşatmak için hiç evlenmemek mi gerek?'' sorularına cevap aranıyor.

Çocuk oyunu

Küçük tiyatroseverler bu hafta, Oktay Şenol'un yazdığı ve yönettiği ''Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'' adlı oyunu, 29 Kasım Pazar günü Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilecek. Oyunda, Ayfer Dündar, Serpil Bilgil, Suat Tanır, Didem Aslan, Oğuz Kuşçu, Tuncay Tarhan, Suat Tanır, Sibel Akyüz, Oğuz Kuşçu, Tuncay Tarhan ve Burcu Altındağ rol alıyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler