Aygün: Gerçek gündem ekonomi olsun

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türkiye'nin şu anda en çok ihtiyacı olan şeyin birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çekti. Aygün, "Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomik, büyüme, ihracat, üretim olmasını canı gönülden temenni ediyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 20:08
Abone Ol google-news

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ''Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomi, büyüme, ihracat, üretim olmasını canı gönülden temenni ediyoruz'' dedi.

ATO'da gerçekleştirilen iftar yemeğine ATO Başkanı Sinan Aygün ile Başkan Vekili Mehmet Akbacakoğlu katıldı. Aygün ve Akbacakoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ATO Başkanı Aygün, ''Tek istediğimiz bu ülkede birlik ve beraberliğin tesis etmesi'' dedi. Türkiye'nin şu anda en çok ihtiyacı olan şeyin birlik ve beraberlik olduğuna işaret eden Aygün, Türkiye'nin etrafına bakıldığında kafkaslardan Hazar denizine kadar her tarafın yandığını söyledi. Türkiye'nin etrafındaki yangından sağ salim çıkmasını dileyen Aygün, Türklerin bin yıldır bu coğrafyada var olduğunu, bunun 600 yılında Osmanlı'nın hüküm sürdüğünü kaydetti. Osmanlı'nın 22 milyon metre karelik bir alana hükmettiğini, ancak bu 22 milyon metre karelik alandan kala kala elinde şimdi 780 bin kilometre kaldığına vurgu yapan Aygün, ''İnşallah Türkiye içinde bulunduğu tartışmalardan, bu kaostan bir an evvel çıkar. Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomik, büyüme, ihracat, üretim olmasını canı gönülden temenni ediyoruz'' diye konuştu.

 

ATO Başkan Vekili  Akbacakoğlu

ATO Başkan Vekili Mehmet Akbacakoğlu da konuşmasında, ayakkabı sektörünün gıdadan sonra Türkiye'de ikinci sektör olduğunu 400 bin ailenin bu sektörden ekmek yediğini kaydetti.

Sektörde şartların her geçen gün dahada zorlaştığını belirten Akbacakoğlu, ''2007 gibi , 2008'i de kaybetmek üzereyiz'' dedi. Türkiye'nin her yıl en az yüzde 6-7 oranında büyümesi gerektiğini belirten Akbacakoğlu, ancak piyasada paranın dönmediğini, şu anda tek kazanan sektörün bankacılık olduğunu anlattı.

Bankacılık sektörünün yılın ilk 6 ayında 8 milyar YTL'nin üzerinde kar ettiğini belirten Akbacakoğlu, Türkiye'nin yılda 500 milyon çift ayakkabı üretme kapasitesi bulunduğunu ancak, bu kapasitenin ancak yüzde 35'inin kullanılabildiğini söyledi. Geçen yıl ayakkabı ithalatına ödenen paranın 500 milyon dolar olduğunu, bu yıl ise rakamın 700 milyon dolar olmasının beklendiğini kaydeden Akbacakoğlu, bu durumu eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler