Bayram kazalarla başladı

Tüm Türkiye, Kurban Bayramı'nın birinci gününü kutlamak için açtı gözlerini güne... Ne yazık ki bayram, bu yılda yapılan tüm uyarılara rağmen kaza haberleriyle başladı...

Yayınlanma: 27.11.2009 - 07:13
Abone Ol google-news

Çorum'un Sungurlu ilçesindeki trafik kazasında 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mahmut Oktar (23) yönetimindeki 06 ETR 33 plakalı otomobil, Sungurlu-Ankara kara yolunun 14. kilometresinde kontrolden çıkarak ilk önce refüje çarptı, sonra da karşı şeride geçerek Yunus Kula (39) yönetimindeki 06 EYV 10 plakalı kamyonla çarpıştı.

Kazada otomobilde bulunan Aynur Tufan (44), Sibel (32) ve Gül Nida Küsmez (7) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan ve ambulanslarla Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırılan sürücü Mahmut Oktar ile Murat Oktar (19), Murat Tufan (13), Ayşe Rüveyda (8), Halil İbrahim (3) ve Aytekin Küsmez (40), buradaki ilk müdahalelerinin ardından Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kazada yaralananlardan otomobil sürücüsü Mahmut Oktar'ın da (23), tedavi gördüğü Çorum Devlet Hastanesi'nde sabah saatlerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaza nedeniyle Sungurlu-Ankara kara yolu çift yönlü olarak yaklaşık bir saat trafiğe kapatıldı. Kazada otomobil içerisinde sıkışarak hayatını kaybeden 3 kişinin cesedi, itfaiye ekiplerince çıkarılarak Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kurban Bayramı ziyareti için Ankara'dan Çorum'un Alaca ilçesinde bulunan akrabalarının yanına giden kazazedelerin, AKP Ankara İl Başkanı Murat Alparslan'ın akrabaları oldukları öğrenildi.


Otobüs devrildi: 46 yaralı

Tokat'ın Turhal ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 46 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Adıyaman'dan Rize'ye yolcu taşıyan Kenan Karadağ yönetimindeki 34 DR 6125 plakalı otobüs, Tokat-Turhal kara yolunda sisin etkili olduğu Turhal ilçe girişi yakınlarındaki Çaylı Deresi'ne devrildi.

Derenin içerisine düşen otobüse su dolmaya başladı. Muavin Cebrail Fırat ile araçtaki bazı kişiler derede yan yatan otobüsün camlarını kırarak yolcuları otobüsten çıkarmaya çalıştı.

Kaza yerinden geçen yurttaşlar ve olay yerine gelen ekiplerce otobüsten çıkarılan yaralı yolcular ambulanslarla Turhal Kazova Devlet Hastanesi, Turhal Devlet Hastanesi ve Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazada sürücü Karadağ, ikinci şoför İsmail Fırat, muavin Cebrail Fırat, Halil Avcıl, Berkay Aksoy, Alaattin Beyaz, Vesile Kavak, Necibe Tercanlı, Duygu İşler, İsmet Fırat, Zafer Kocaer, Nurdan Özcan, Tülay Önül, Sevdiye Aydın, Sadık Far, Hazel Abay, Yavuz Tuna Yakut, Niyazi Erol, H. Ahmet Çiçek, Sevinç Aktaş, Nuray Yılmaz, Fatma Aydın, Ayşe Emir, Volkan Aksoy, Murat Öztorun, İlkay Gülşen, Hakan Şahin, Fatih Arpakuş, İlhami Koç, Sinan Korkmaz, Nurten Kılıç, Mehmet Turgut Coşkun, Özcan Kamber, Sultan Avcıl, Ahmet Eren Tosun, Ahmet Tosun, Buket Gülşah Akbilek, Zehra Türkmen Çavman, Gülümser Yankın, Kemal Bayraktar ile isimleri öğrenilemeyen 6 yolcu yaralandı.

Yaralıların büyük bölümünün sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kazayı anlatan muavin Cebrail Fırat, Adıyaman'dan Rize'ye gittiklerini, düz yolda bir anda bölgeyi sis kapladığını belirterek, otobüsün dereye devrildiğini belirtti.

Kaza anında ön camın patladığını şoförün dışarı fırladığını ifade eden Fırat, su dolmaya başlayan otobüsün hemen camlarını kırdıklarını ve öncelikle kadın ve çocuk olmak üzere yolcuları otobüsten çıkarttıklarını söyledi.

 

Hatay'da kaza

Hatay'ın Kumlu ilçesindeki trafik kazasında 2'si ağır, 6 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kırıkhan-Reyhanlı kara yolu Akpınar köyü mevkisinde, Turan Tekden yönetimindeki 81 BE 581 plakalı otomobil, önünde seyreden, Cuma Dadıcı yönetimindeki 31 DD 306 plakalı römork takılı traktöre çarptıktan sonra, karşı şeride geçerek Ercan Güleryüz yönetimindeki 31 TC 809 plakalı otomobile çarparak şarampole yuvarlandı.

Yetkililer, traktörün römorkunda bulunan ve kazada ağır yaralanan Ahmet Dadıcı'nın Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesine, ilk otomobildeki ağır yaralı Ayşe Tekden ve oğlu Kerem Tekden ile diğer otomobildeki Ercan Güleryüz, Nevase Güleryüz ve Havva Gazeli'nin Kırıkhan Bilim Hastanesi'nde tedavi altına alındıklarını belirtti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.


Yozgat'da kaza

Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Hakkı Bağcı (65) yönetimindeki 06 BA 2570 plakalı otomobil, Tayyip köyü yakınlarında virajı alamayarak yaklaşık 30 metrelik şarampolden devrildi.

Kurban kesiminden döndükleri öğrenilen araçtakilerden sürücü Hakkı Bağcı olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Metin Bağcı (40) ve Ali Bağcılar (73) Yozgat Devlet Hastanes'inde tedavi altına alındı.
 


Şanlıurfa'da kaza

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki trafik kazasında aynı aileden 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Siverek'ten Viranşehir yönüne giden Mehmet Eyüp Bulut (24) yönetimindeki plakası öğrenilemeyen otomobil, kara yolunun 35. kilometresinde şarampole yuvarlandı.

Kazada, sürücü Eyüp ile babası Halil Bulut, olay yerinde hayatını kaybetti. Deniz (6), Servet (28) ve Mehmet Şirin Bulut (27) da yaralandı.

Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, Diyarbakır'a sevk edildi.

 

Sakarya

Sakarya''nın Söğütlü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Ferizli yönüne giden Recep Ar'ın (19) kullandığı plakasız motosiklet, Küçük Söğütlü yakınlarında tarlaya devrildi.

Kazada motosiklet sürücüsü Ar ile yanında bulunan Mustafa İr (44) yaralandı. Sürücü Ar, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldü.

 

9 kilometre kuyruk oluştu

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarında yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar 9 kilometre uzunluğundu kuyruk oluşturdu.

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı nedeniyle TIR sürücülerinin, taşıdıkları yükü yurt dışındaki firmalara bir an önce teslim etmek üzere aynı anda gümrüklere gelmesinden dolayı kuyruk oluştu.

TIR'cıların en kısa sürede yükünü teslim ederek ülkeye dönmek arzusunda olduğunu ifade eden yetkililer, yurt dışına çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısında 9 kilometre, Hamzabeyli Sınır Kapısında 4 kilometre TIR kuyruğu olduğunu belirtti.

TIR'cıların bir an önce Bulgaristan'a çıkış yapmalarını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan yetkililer, buna rağmen kuyrukların oluştuğunu ifade etti.

Halen iki sınır kapısında 360 civarında TIR çıkış için bekliyor.
 


Son 5 yılın bilançosu

Kurban Bayramı tatillerinde son beş yılda meydana gelen toplam 6 bin 504 trafik kazasında 465 kişi öldü, 13 bin 407 kişi yaralandı.

Derlenen bilgilere göre, 2004'te 31 Ocak-4 Şubat'ı kapsayan beş günlük Kurban Bayramı tatilinde, yerleşim yeri içindeki 25 ölümlü kazada 26, yerleşim yeri dışındaki 21 ölümlü kazada 34 kişi hayatını kaybetti. Aynı dönemde, yerleşim yeri içindeki 525 yaralamalı kazada ise 989, yerleşim yeri dışındaki 148 kazada 494 kişi yaralandı.

20-23 Ocak 2005'teki dört günlük bayram tatilinde meydana gelen toplam 737 trafik kazasında ise 78 kişi öldü, bin 665 kişi yaralandı.

30 Aralık 2006-3 Ocak 2007'deki beş günlük tatilde 61, 19-23 Aralık 2007 dönemine denk gelen beş günlük bayram tatilinde de 44 kişi öldü.

En çok ölümlü ve yaralamalı kaza ise 2006 ve 2008'deki dokuz günlük bayram tatillerinde meydana geldi. Bu bayram tatillerinde kaza sayıları ile ölen ve yaralananların sayıları da birbirine yakın oldu.

Buna göre, 2006'daki bayram tatilinde, bin 354 kazada 109 kişi öldü, 2 bin 760 kişi yaralandı. Geçtiğimiz yıl ise 6-14 Aralık dönemine denk gelen Kurban Bayramı'nda, bin 365 kazada 113 kişi öldü, 2 bin 924 kişi ise yaralandı.

Daha çok şehir dışında meydana gelen kazalar ölümle sonuçlandı. Şehir içinde ise ölümlü kazalara nazaran yaralamalı kaza sayısı yüksek oldu.

Verilere göre, beş yılda altı defa kutlanan, toplam 37 günlük Kurban Bayramı tatilinin bilançosu ağır oldu. Bu sürede, 6 bin 504 trafik kazasında, 465 kişi öldü, 13 bin 407 kişi de yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler