Cirav: İstifa ile kurtulamaz

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, görevinden ayrıldı. Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, ''Gecikmiş bir istifa ancak, istifa ile kurtulmamalı zararın hesabını vermeli'' dedi.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 08:24
Abone Ol google-news

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, görevinden ayrıldı.
2003 yılı Haziran ayından beri TMO'da üst düzey yöneticilik yapan Kemaloğlu, bugün itibariyle görevinden istifa etti.

Kemaloğlu'nun, bakanlıkta müşavir olarak bir süre daha çalışacağı öğrenildi.
Giresun-Eynesil'de 1967 yılında doğan İsmail Kemaloğu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Sayıştay'da denetçi olarak çalışan Kemaloğlu, 2002-2003 tarihleri arasında Tarım ve Köyişleri Bakanı'na mali ve hukuki konularda danışmanlık yaptı. 2003 yılı Haziran ayında TMO Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevine başlayan İsmailoğlu, 2005 yılı Ocak ayından beri TMO Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyordu.

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu'nun görevden ayrılmasıyla ilgili olarak Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, ''Gecikmiş bir istifa ancak, istifa ile kurtulmamalı zararın hesabını vermeli'' dedi.
Cirav, yaptığı yazılı açıklamada, Kemaloğlu'nun TMO'yu ve devleti büyük zarara soktuğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:
''Biz bu kararın çok daha önce alınması gerektiğini defalarca söyledik. Fındık sektörünün bugün içine düştüğü içler acısı duruma sürükleyen sayın Kemaloğlu'nun ta kendisidir. Ancak, bu kadar zararın ve fındık sektöründe yarattığı tahribatın ardından Sayın Genel Müdür'ün istifayla bundan kurtulmasının da eksik olduğunu düşünüyoruz. Hesabını mutlaka vermelidir. 5 bin 200 liraya aldığı fındığı 4 bin liraya satan bir genel müdürün yanında bulunanlar ona akıl hocalığı yapanlar da bu işin suçluları arasındadır. Yine de fındık sektörünün kendisine çok büyük zarar veren bu genel müdürden kurtulmasını mutluluk olarak değerlendiriyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler